19:42 hodin - To místo je snad zakleté. Na křižovatce pod kynologickým cvičištěm u Velešína se dnes odpoledne stala další dopravní nehoda. Příčina byla pravděpodobně stejná jako u nehody první - nedání přednosti v jízdě. 

Středeční nehoda na křižovatce pod Velešínem.Zdroj: Petr SkřivánekStřetly se tam auto BMW a dodávka, přičemž podle svědků auto BMW přijíždělo směrem od Výhně. Na místě zasahovali velešínští dobrovolní hasiči a policie. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Až do čtvrtečního odpoledne by si měli dávat pozor řidiči také na silnici 406 u Dačic na Jindřichohradecku. Vzhledem k polním pracím se na vozovce nachází bahno, na znečištěná komunikaci to může klouzat.

15:45 hodin - Dva osobní automobily se krátce před půl třetí střetly na křižovatce silnic 1567 a 15715 u Velešína. S komplikacemi v dopravě zde počítejte zhruba do půl šesté. Nehoda se obešla bez zranění.

Ranní nehoda kamionu u Kubovy Huti se stále řeší. Momentálně se pracuje na vyproštění kamionu. Policie řídí provoz kyvadlově.

10:29 hodin - Policisté hned ráno řešili nehody i v dalších místech jihočeského kraje.

Dvě nehody zkomplikovaly ve středu ráno dopravu v Českých Budějovicích.

Střed osobního auta s motocyklem v úterý ráno zkomplikoval dopravu v Českých Budějovicích u viaduktu.Zdroj: Policie ČRPři jedné z nich u viaduktu na Rudolfovské třídě srazila řidička osobního auta jedoucí od centra motocyklistu. Podle všeho mu nedala při odbočování vlevo přednost. Motorkář dle policejního mluvčího Mialana Bajcury vyvázl s lehkým zraněním.

Až pětikilometrová fronta vozidel se utvořila za nehodou na kruhovém objezdu u OD Makro. Tam jedna dodávka dávala přednost a druhá do ní zezadu narazila. Ostatní auta pak popojížděla krokem už od Lhotic.

Další nehodu ohlásili svědci v Českých Budějovicích, na křižovatce ulic Rudolfovská – Nádražní. "Zde dle zjištěných skutečností, řidička osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia, jedoucí od ulice Na Sadech, pravděpodobně při odbočování vlevo do ulice Nádražní, nedala přednost v jízdě řidiči motocyklu a srazila ho v křižovatce. Provoz se mírně zastavil a po příjezdu českobudějovických dopravních policistů byl oboustranný průjezd řízen kyvadlově. Řidič malého motocyklu se lehce zranil, proto byla přivolána zdravotnická záchranná služba," uvedl Milan Bajcura.

Na železničním přejezdu u obce Sudoměřice u Bechyně se v úterý večer střetlo osobní a nákladní auto. Kamion se pak převrátil a zasahoval do kolejiště.Zdroj: Policie ČRV úterý po 20. hodině  řešili táborští dopravní policisté nehodu osobního a nákladního vozidla na železničním přejezdu u obce Sudoměřice u Bechyně. Při bočním střetu se návěs nákladního vozidla tovární značky Scania převrátil částečně na bok a skončil v kolejišti, osobní vozidlo tovární značky Škoda Felicia skončilo v příkopu mimo přejezd. Návěs se také opřel o sloup elektrického vedení, proto museli policisté a další složky Integrovaného záchranného systému, společně se zaměstnanci Českých drah, reagovat okamžitě. Byla zastavena vlaková cesta a vypnuto elektrické napětí. Vlak, který byl připraven v zastávce k odjezdu, zastavili a zajistili náhradní přepravu pro cestující autobusovou dopravou. Vyprošťovací práce trvaly více jak 5 hodin, kdy plný provoz zasahující složky obnovili po 01:20 hod. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a průběh celé události vyšetřují táborští dopravní policisté.

8:45 hodin - Husté sněžení, snížená viditelnost a sníh ležící na vozovce. Zkrátka nic ideálního pro jízdu kamionů.

Kamion dnes ráno (26. dubna) havaroval na silnici směrem k hraničnímu přechodu Strážný.Zdroj: Jakub Vlášek, Šumavská asistenční a odtahová službaJeden z nich skončil v příkopu u Kubovy Huti při jízdě směrem na Horní Vltavici.

K dopravní nehodě kamiónu vyjeli do Horní Vltavice profesionální hasiči ze stanice Vimperk. "Průzkum na místě ukázal, že nehoda se obešla bez zranění a bez úniku provozních kapalin. Jednotka zásah ukončila krátce před půl devátou, kdy nehodu předala policistům k šetření," uvedla mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.