Pádem utrpěl těžká zranění, se kterými ho zdravotníci rychlé záchranné služby převezli do strakonické nemocnice. Odtud musel být převezen na traumatologické oddělení do Českých Budějovic. Lékařskou pomoc mu údajně přivolali dva mladíci, kteří u něho byli na návštěvě.

Proč se k takovému činu odhodlal, není jasné. Ani matka neví, proč to mohl udělat. „Nechce se mi o tom mluvit. O víkendu se mi svěřoval, že má problémy, ale už jsme je nestačili probrat,“ řekla.

Muž mohl podle některých informací jednat pod vlivem drog. „Viděl jsem policisty, jak z jeho pokoje odnášeli náruč konopí,“ řekl jeden z nájemníků ubytovny.

Podle tiskové mluvčí policie Jaromíry Novákové byl v pokoji nalezen a zajištěn nezjištěný druh rostlin, které budou k identifikaci zaslány na expertizu. „Tyto rostliny ale nemusejí souviset s osobou mladíka, ani s tím, co se stalo. Přesto byl zraněnému proveden odběr krve ke zjištění přítomnosti návykových látek,“ řekla mluvčí a upozornila, že skutečnou příčinu jeho konání policisté šetří.

Mladík nebyl na ubytovně dlouho. „Teprve od třináctého září. Prakticky ho tu nikdo neznal,“ řekl zaměstnanec ubytovny, který si v souvislosti s případem raději přál zůstat v anonymitě.

O povaze muže, který málem skoncoval se životem, mnoho neřekli ani další lidé z ubytovny. „Je nemluvný, extravagantní a zvláštní. Potkávali jsme se sice, ale do hovoru se s nikým nedával. Zaslechl jsem, že s ním přišli rodiče a předplatili mu na měsíc nájem. Asi měli doma nějaké problémy,“ zmínil se náhodný kolemjdoucí v domě.

Obyvatelé sídliště Mír, kde mladík před přestěhováním žil, mluví o fetování, násilnickém chování, poškozování majetku a podobném jednání, kvůli kterému ho policisté často vyšetřovali.

(sp)