Na místě zasahovali profesionální hasiči. Zraněný řidič byl v době jejich příjezdu již v péči zdravotníků, a tak hasiči vůz zajistili proti požáru a prozkoumali, zda z něj nevytékají provozní kapaliny. Do příjezdu policie řídili dopravu.

Na hlavním tahu z Jindřichova Hradce na Třeboň to v závěru týdne nebyla jediná dopravní nehoda. V pátek v nepříjemné zatáčce u odbočky na Příbraz před Dolní Lhotou havarovala dodávka.

V obou případech byla příčinou nehody podle vedoucího jindřichohradecké služby dopravní policie Karla Kotila nepřiměřená rychlost. „U Dolní Lhoty se na bok v zatáčce převrátil cizinec s nákladním autem, který převážel náklad kalendářů. Naštěstí vyvázl bez zranění," popsal Karel Kotil.

Rovněž před pověstnou zatáčkou před Horním Žďárem ve směru od Jindřichova Hradce řidič nepřizpůsobil rychlost, na mokré vozovce se dostal  mimo silnici  a auto se převrátilo na střechu.

Další víkendová nehoda měla pak nádech alkoholu a navíc řidič porušil ještě řadu dalších ustanovení.
„V Nové Bystřici muž pod vlivem alkoholu usedl na malý motocykl, který byl odhlášený a samotný řidič měl vyslovený zákaz řízení. Při jízdě narazil do stojícího auta," uvedl Karel Kotil s tím, že motocyklista nadýchal přes 2,8 promile.

Jak uvedla policejní mluvčí Hana Millerová s nadcházejícím podzimem je nutné dbát zvýšené opatrnosti, silnice mohou být mokré, přidá se spadané listí a je třeba uzpůsobit rychlost i způsob jízdy.

V pátek se i na Jindřichohradecku uskutečnila celostátní dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na používání pásů a zádržných systémů.

V sítích policejních hlídek uvízlo 101 řidičů. Policisté při kontrolách zjistili celkem 26 přestupků, při nichž vybrali na pokutách přes deset tisíc korun.