Vodní skútr, na kterém jeli dva mladíci, se srazil s lodí se závěsným motorem. Na té pluli jednatřicetiletý muž a osmnáctiletá dívka. Dívka střet nepřežila. „Přes veškerou snahu zasahujících záchranářů i náhodných svědků po leteckém transportu do nemocnice svým zraněním podlehla," potvrdila písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová s tím, že muž z lodi utrpěl zranění, se kterými byl převezen 
k ošetření, a osádka skútru byla ošetřena na místě.

Podle bývalého vodního záchranáře Jiřího Knotka se tragédie bohužel dala očekávat. „Lidé si myslí, že na vodní hladině nejsou pravidla. Jenže jsou, akorát je mnozí nedodržují a ohrožují plavce i další. Chybí tam dozor a pravidelné kontroly," zmínil Jiří Knotek, který sloužil jako vodní záchranář na Orlíku dvacet let. „Několikrát jsme rozporovali provoz člunů a zejména skútrů vzhledem k malé vodní ploše na jedné straně a velké rychlosti těchto plavidel na straně druhé. Zvítězila lobby a toto je jen důsledek špatného rozhodnutí Státní plavební správy," doplnil Jiří Knotek.

Za dobu svého působení na přehradě Jiří Knotek pár kolizí zažil. „Třeba se někdo trefil do plavce, ale nikdy to nedopadlo takto tragicky. Orlík je krásná vodní plocha uzpůsobená rekreaci, ale tato rychlá plavidla tam nemají co dělat. Nebo by měla mít vymezený prostor, kam smí a kam ne, jako je to běžné například u moře," dodal bývalý vodní záchranář.

Podobný názor vyjádřila Irena Brand. „Jezdí tam čluny i skútry absolutně bezohledně k ostatním. Co jezdí, létají. Tragédie se dala očekávat už dávno. Bohužel," komentovala událost na Orlíku.

Přesný průběh tragické události je nyní předmětem prošetřování. Kriminalisté vyslýchají svědky a žádají případné další svědky o pomoc. 

V blízkosti nehody v tu dobu projížděl výletní parník. Policie žádá jeho pasažéry či jiné svědky, kteří by mohli mít fotografické nebo video záběry nehody, aby se obrátili na linku 974 235 320 nebo 158.

ČTĚTE TAKÉ: Na přehradě se srazila loď a skútr, osmnáctiletá dívka střet nepřežila