Řidič chtěl podle policejního mluvčího Jiřího Matznera vjet vozem do čerpací stanice. "Dva policisté z obvodního oddělení Dačice byli zraněni, když hledali muže, který vyhrožoval, že vjede vozem do čerpací stanice. Na začátku služby určitě netušili, že v noci nasadí vlastní životy, aby zastavili agresivního a pravděpodobně vyšinutého jedince," popisuje začátek dramatu Jiří Matzner.

Policisté podle jeho slov zareagovali velmi rychle a profesionálně na výzvu operačního důstojníka. "Ten měl na telefonu volajícího a velmi rozrušeného muže, který vyhrožoval, že bude hrát s vozem ruskou ruletu, že sundá ze silnice každé auto. Jak operační důstojník postupně zjišťoval, muž volal již z velmi rychle jedoucího vozu, vyhrožoval, že to s vozem napálí do čerpací stanice a že je tam za pár minut. Podle útržkovitého hovoru a lokalizace telefonu bylo zřejmé, že muž se opravdu pohybuje s vozem kolem Dačic. Okolí Dačic a čerpací stanice tak začali ihned prohledávat policejní hlídky. Další informací, která se nesla vysílačkami, byla možnost, že útočníkem, který vyhrožuje, by mohl být třicetiletý psychicky nemocný muž, užívat by měl vozidlo značky Daihatsu," přiblížil osudové okamžiky před nehodou policejní mluvčí. 

Než policisté stačili dojet k čerpací stanici, tak ze směru od Dolních Němčic do nich hledaný muž s vozem v protisměru v plné rychlosti najel.


Oba policisté utrpěli zranění, útočníka přesto zajistili. Na místě pomáhali strážníci z Dačic, záchranáři i hasiči. Pachatel byl převezen do nemocnice. "Jeden z policistů byl ráno propuštěn do domácího léčení, druhý policista utrpěl při střetu těžké zranění a byl hospitalizován," doplnil Jiří Matzner.

Zjišťujeme podrobnosti. 

Čelní střet osobního auta s vozidlem policie u Dačic. Zdroj: Policie ČR