Podle vedoucího jindřichohradecké služby dopravní police Karla Kotila řidič odbočil a nerespektoval před přejezdem dopravní značku Stůj, dej přednost.

„Vjel na koleje ve chvíli, kdy přijížděl motorový vlak. Ani použití rychlobrzdy již nemohlo střetu zabránit," popsal Karel Kotil. Doplnil, že ve vlaku jeli dva cestující a nikdo nebyl zraněn, ani řidič auta. Škoda na vlaku je padesát a na autě osmdesát tisíc korun.

Vloni policisté na Jindřichohradecku šetřili čtyři nehody na železničních přejezdech. Z toho dvě byly rovněž na úzkokolejce. V Nové Včelnici se řidička se dvěma malými dětmi v autě srazila na přejezdu úzkokolejky s drezínou.

V Kardašově Řečici se o přerušení vlakové dopravy a o rozruch postaral řidič, který usedl za volant pod vlivem alkoholu a ještě v době, když měl řidičský průkaz, jak se říká, „v čistírně".

Velkou pozornost rovněž vzbudilo počínání cizince u Suchdola nad Lužnicí, který na přejezdu prorazil závory a narazil do boku vlaku. Příčinou nehody zřejmě byla nepozornost řidiče, kterého za volantem pravděpodobně přepadl mikrospánek.

Na Jindřichohradecku se vloni staly čtyři dopravní nehody na železničních přejezdech. Většina skončila lehčím zraněním.

Nehody na přejezdech na Jindřichohradecku v roce 2015

4. 1. na úzkokolejce u Blažejova řidič peugeotu nerespektoval stopku. Pohotový strojvedoucí použil rychlobrzdu a vlak už jen obrysem „ťukl" do auta
13. 4. v Nové Včelnici vjela na přejezd úzkokolejky navzdory světelné signalizaci řidička osobního auta vezoucí dvě děti a následoval střet s drezínou, která vykolejila
27. 7. v Kardašově Řečici se s vlakem na přejezdu střetl osobní vůz, jehož řidič byl opilý a ještě měl zákaz řízení
5. 9. u Suchdola nad Lužnicí prorazil cizinec za volantem kamionu závory a následoval střet s nákladním vlakem