Na škole již visí černý prapor.

Jak již Deník informoval, vše se odehrálo v kempu Třeboňský ráj, kde se šla šestičlenná skupina vykoupat, ale jeden z chlapců se na břeh nevrátil. Pomoc záchranářů již byla marná.

Jak sdělila policie, jednalo se o studenty gymnázia v Mariánských Lázních.

Informaci o úmrtí jednoho z žáků včera potvrdil ředitel Gymnázia a Obchodní akademie Mariánské Lázně Miloslav Pelc.

„Školní výlet, na který studenti vyrazili do jižních Čech, škola předčasně ukončila. Připravíme pro ně náhradní program,“ dodal ředitel. S osmnácti gymnazisty byly na výletě dvě učitelky.

Škola se až do vyšetření případu nebude k tragické události více vyjadřovat.

Již v neděli na místo tragédie odjel ředitel gymnázia spolu s radním Karlovarského kraje Vratislavem Emlerem zjistit okolnosti nehody. Kraj je zřizovatelem školy, proto ředitele doprovázel krajský radní.

„Mluvili jsme s učitelkou i studenty,“ uvedl Emler. „Jako bývalý tělocvikář se třicetiletou praxí mohu prohlásit, že se škola nedopustila žádného pochybení,“ zdůraznil.

„Studenti byli řádně poučení o bezpečnostních pravidlech. Jejich líčení události se shodovalo s výpověďmi kantorů,“ dodal.

Pomoc psychologa

Na místě se o gymnazisty, kteří byli smrtí svého kamaráda otřeseni, starala policejní psycholožka.

„Odvedla vynikající práci. Velmi pomohla studentům, kteří svého spolužáka našli. O příčině tragédie nechci spekulovat, musíme počkat na závěry policejního vyšetřování,“ řekl radní Emler.

Více o nešťastné smrti mladého muže řekne nařízená pitva.

Lenka Novotná, Petr Przeczek