Na hlavním tahu na Pelhřimov se střela zde dodávka s chodcem, který na místě zemřel.

"Ve 4.20 hodin se řidič Fiatu Ducato dostatečně nevěnoval řízení. Když projížděl místem přes řeku Kameničku, přehlédl chodce pohybujícího se v jeho směru jízdy a vozidlo ho pravou stranou srazilo. Řidič zastavil a snažil se zraněnému poskytnout první pomoc. Na místě zasahovala záchranka, ale přes veškeré úsilí zdravotníků, muž zaraněním na místě podlehl," sdělila policjení mluvčí Hana Millerová.

Doplnila, že řidič měl negativní zkoušku na alkohol a pneumatiky u auta byly v normě.

"Dnes okolo půl páté vyjížděli jindřichohradečtí záchranáři k sraženému chodci v Jarošově nad Nežárkou. Dispečer Krajského zdravotnického operačního střediska, do příjezdu záchranářů na místo nehody, spolupracoval s laiky a informoval je jak poskytnou první pomoc. Přes veškerou snahu všech zúčastněných mohl lékař po příjezdu konstatovat pouze smrt. Muž (47) mnohačetným poraněním na místě podlehl," uvedla mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková.

"Před Jarošovem v údolíčku jsem projížděl kolem páté hodiny okolo nehody. Dodávka se zde s něčím střetla a někdo ležel na silnici," popsal ranní jízdu do práce jeden z řidičů.

Podle jednoho z obyvatel Jarošova byla ještě  ráno u autobusové zastávky, která slouží pro směr na Novou Včelnici, havarovaná dodávka.

Případ si na místě převzali jindřichohradečtí policisté a příčiny tragédie jsou v šetření.