Policie kvůli hledanému rybáři pročesávala okolí, ale marně. Do pátrací akce byla v pátek nasazena i posádka vrtulníku, která objevila rybářův převržený člun na vodě. Potápěči pak našli ve Vltavě vojenskou krosnu, kterou měl muž s sebou.


Při prošetřování případu přišla policie na to, že rybář byl zřejmě na lodi s dalším dvaapadesátiletým mužem. Pohřešováni jsou tak dva lidé.
Policejní potápěči budou znovu pokračovat v hledání rybářů v nejbližším možném termínu. „Pátrání pod vodou nyní komplikují povětrnostní podmínky. Potápěči si také přivezou z Brna speciální přetlakovou komoru, která umožňuje potápění ve velkých hloubkách,“ řekla Deníku policejní mluvčí Lenka Pavlová.


Zmizení svého manžela oznámila žena ve čtvrtek večer. Třiačtyřicetiletý muž se nevracel a manželka se mu snažila dovolat na mobil. Když jí nebral telefon, odjela ke Klučenicím na místo, kde měli manželé svoji loďku. Ta na břehu nebyla, ale auto, zapadané sněhem, stálo na místě. Rybář měl s sebou psa, který se objevil asi deset kilometrů od místa, kde loď pravidelně kotvila. V té době ještě zřejmě nikdo nevěděl, že s ním byl jeho známý.