Majitel domu a jeho syn se podruhé narodili. "Já jsem stál pod pergolou a syn před ní, když se na nás začalo auto řítit. Na poslední chvíli jsme stačili uskočit," sdělil Deníku otřesený otec. 

Proč se auto dostalo z křižovatky na hlavní silnici do zahrady minimálně dvacet metrů vzdáleného domu, když před tím přelétlo příkop a nakonec se  "zapasovalo" pod pergolu,  šetři policisté. 

Podle vedoucího jindřichohradecké služby dopravní policie Karla Kotila řidič Škody Octavia jedoucí od Jindřichova Hradce na Člunek pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy a nevěnoval se dostatečně řízení. „Přehlédl před ním stojící Fiat Punto, jehož šofér odbočoval do Hospříze a dával přednost protijedoucímu vozidlu. Řidič octavie na to zareagoval tím, že strhl řízení vlevo, auto šlo do smyku a skončilo v zahradě a nárazem do pergoly," popsal.

Zraněného řidiče a syna majitele domu odvezla záchranka.

Škoda na vozidle se podle Karla Kotila odhaduje na šedesát tisíc, na pergole a domu 95 tisíc a na oplocení dva tisíce.

Na místě zasahovali i hasiči, ale podle mluvčí Venduly Matějů, ale naštěstí nemuseli nikoho vyprošťovat. „Zajistili auto proti požáru a provedli kontrolu úniku nebezpečných látek," sdělila