Motorkáři kolonu předjeli a jeden z nich, 29letý muž, přitom narazil do boku vlaku. To vše se odehrálo přímo před zraky policistů v pondělí kolem 18.20 hod. Policisté spolu s ostatními řidiči dalších vozů spořádaně čekali v koloně.

„Náraz do vlaku byl v malé rychlosti. Nevznikla tak škoda na vlaku ani motocyklu. Navíc naštěstí vyvázl bez zranění," řekl policejní mluvčí Jiří Matzner. Druhému motorkáři se podařilo z místa ujet. Muž, který vlak naboural, měl podle policie zákaz řízení. Motocykl navíc neměl označený. Podle zkoušky na alkohol, který policie provedla, motorkář před jízdou alkohol nepil.

Jeden z motorkářů pravděpodobně ve snaze vyhnout se policejní kontrole objel sloup světelného zabezpečovacího zařízení a ujel přes pole. Jeho parťák, který motocykl při manévru nezvládl a střetl se s projíždějícím vlakem, skončil s pouty na rukou.

Jak policisté následně zjistili, motocykl není registrován pro silniční provoz a zadržený řidič (1987) z Českobudějovicka má pravděpodobně pro předchozí delikty vysloven zákaz řízení. Policisté na lince 158 přivítají také informace k totožnosti druhého řidiče motocyklu.