Podle policejní mluvčí Hany Millerové muži soud uložil již v minulosti trest zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu šesti let.

Přesto minulý týden usedl za volant Octavie. „Při jízdě měl požít návykovou látku obsahující metamfetamin. Kolem poledne ho na kruhovém objezdu u obchodního domu Albert v Jindřichově Hradci zpozorovala hlídka policistů, kteří měli v úmyslu ho zastavit," popisuje Hana Millerová okamžiky, které předcházely divoké honičce.

„Řidič nereagoval na světelné a zvukové znamení služebního vozidla k zastavení a začal prudkým zrychlením hlídce ujíždět přes sídliště Vajgar dále směrem na Lásenici. Zde odbočil vlevo na Číměř. V Bílé odbočil na Horní Pěnu a po projetí padesáti metrů v levotočivé zatáčce dostal vůz smyk a vjel mimo silnici, kde bokem narazil do pařezu. Od toho se auto odrazilo na drátěné oplocení," uvedla Hana Millerová.
Řidič po nehodě vystoupil z auta a schoval se před policisty do živého plotu z tújí. To mu ale podle mluvčí nepomohlo, neboť muži zákona jeho úkryt odhalili a zadrželi ho.

Již druhý den si převzal obvinění pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ještě téhož dne vydal okresní soud v Jindřichově Hradci příkaz k dodání obviněného muže do výkonu trestu odnětí svobody a putoval do vazební věznice v Českých Budějovicích.