Baráž se hrát nebude, takže basketbalistky U19 Chance i Technicu Brno se v ŽBL udržely i pro příští ročník.

Že výsledek jejich posledního vzájemného duelu už nebude mít na nic vliv, se vědělo již před zápasem, přesto se chtěly Jihočešky v každém případě rozloučit výhrou.

Nakonec se ale radovaly Brňanky. „Byly střelecky produktivnější než my a to bylo pro výsledek rozhodující. My jsme měli excelentní začátek. Možná jsme se tím trochu uspokojili a udělali několik chyb, kvůli kterým se na nás soupeřky dotáhly,“ hodnotí zápas strakonický kouč Petr Martínek.
Úspěšností střelby se zejména v prvním poločase vyjímala pouze Ludmila Dudáčková. V utkání nastřílela 21 bodů a v tomto ohledu byla na hřišti nejlepší. „Vedle ní bych pochválil za bojovnost ještě Lucii Košatkovou. Nevypustila jediný souboj,“ ocenil výkon nejzkušenější strakonické hráčky Martínek.

Zároveň zalitoval, že nemohla nastoupit zraněná Linda Svobodová. „Určitě by nám pomohla. Jinak jsme měli docela i smůlu. Při troše štěstí jsme mohli být šťastnějším týmem my,“ myslí si Petr Martínek.

Technic Brno na jihu Čech potvrdil dobrou formu, která ho v play out provázela. Nováček nejvyšší soutěže prohrál jen na půdě Slovanky, zbylých pět duelů vyhrál.

Do Strakonic Brno přijelo bez několika mladých hráček, které byly na finále mistrovství republiky. „Bojovaly jsme a vítězství si myslím zasloužily. Byl to zápas dvou týmů, které hrají výhradně s českými hráčkami a řekla bych, že se hrál pěkný basketbal. Těší mě, že jsme utkání dotáhly do vítězného konce,“ odjížděla domů spokojená trenérka Technicu Lucie Zítková.

Fakta z utkání: U19 Chance – Technic Brno 56:64 (20:11, 31:34, 47:50) – Body: Dudáčková 21, Rybová 15, Jozová 6 – Zítková 20, Stehlíková 15, Šívrová 10. Střelba za 2b.: 57/20 – 61/19. Trojky: 9/3 – 11/4. Trestné hody: 13/7 – 18/14. Doskoky: 38 – 39. Ztráty: 23 – 21.