Domácí půdou Lvů se však stane Sršní aréna v Písku.

Klub od Vajgaru má od vedení Mattoni NBL totiž pro neukázněnost jednoho z fanoušků při posledním domácím utkání na jeden zápas uzavřenou halu.

„Náš klub se rozhodl podpořit naše věrné příznivce a našim cílem je vypravit jeden až dva  autobusy, dle zájmu fanoušků. Cesta i vstupné bude zcela zdarma," prohlašuje Radim Valcha, sportovní ředitel Lvů, kterému se také případní zájemci mohou hlásit.

„Pojeďte podpořit naše hráče. Alespoň jeden autobus bude vypraven při minimálním zájmu čtyřiceti fanoušků," upřesňuje Valcha.

Odjezd autobusu z Jindřichova Hradce do Písku je plánován na 16.00 hodin.

Pro Lions jde o velmi důležité utkání. Lvi jsou momentálně v tabulce předposlední, jejich dnešní soupeř pak úplně poslední.

Jihočeši by tak rádi získali cenné vítězství.

O stěžejní body budou ve stejný čas o pár kilometrů dále bojovat ženy Strakonic.

Do konce základní části ženské ligy zbývají tři zápasy a Jihočešky usilují o proniknutí do elitní šestky.

Ve středu přivítají druhý celek tabulky VALOSUN Brno, po Novém roce se střetnou s absolutně suverénním USK Praha a dlouhodobou část zakončí doma se Slavií Praha.

„Podle mého názoru potřebujeme získat minimálně ještě jedno vítězství. Bylo by příjemné, pokud bychom jej získali do nejdříve," uvádí kouč Strakonic Ivan Beneš.

I když to bude nesmírně těžké. Brňanky letos utrpěly jen čtyři porážky. USK Praha však pak ani jedinou a spoléhat se na poslední utkání se Slavií se ve Strakonicích příliš nechtějí.

„Vše je reálné. Valosun letos jednou překvapivě zaváhal v Karlových Varech. Ale aby se opakovalo něco podobného u nás, musíme podat mimořádný výkon. Jen tak lze uspět," má jasno Beneš.

Strakonický stratég pak svým svěřenkyním dopřeje krátkou přestávku, po které je čeká od 27. do 30. prosince blok dvoufázových tréninků.

Od 2. ledna se začnou připravovat na závěr sezony.