Doma v šestém kole BK Lions nad Opavou vyhrál 93:79, navíc na přípravu na zápas na slezském území měl celý týden, proto si na soupeře věřil. Sebedůvěru ovšem hráči asi nechali na dlouhé cestě v autobuse.

„Vstoupili jsme do zápasu bez energie v útoku i v obraně. Nešlo nám nic. Vypadalo to, že se vidíme na hřišti poprvé," krčil rameny kouč jindřichohradeckých Lvů Karel Forejt.

Od začátku do konce se Jihočeši na hřišti trápili. Horší výkon v sezóně podali snad pouze v poslední čtvrtině utkání v Brně. Za úvodních pět minut dali pouhé 4 body, ale dostali třináct. Opava dávala lehké koše, její hráči byli při doskoku u míče dříve pod oběma koši. Lvi si naopak jednoduchou pozici pro zakončení nedokázali vůbec vypracovat.

V sedmé minutě J. Hradec prohrával již 6:18, teprve pak se stavem na chvíli cosi udělal Michael Ringgold. Ztráta klesla na šestibodovou, ale byl to pouze chvilkový záchvěv basketbalového umu Lions v celém střetnutí. Domácí tým se bleskově vrátil do dvojciferného náskoku, který poté jej a jen rostl.

Ve 14. minutě ještě Michal Fröhde, jenž s Ringgoldem, jako jediní snesli z hostů vyšší měřítko, snížil na nižší než desetibodovou ztrátu (27:36), ale pak nastalo časové údobí 5:48 min., kdy Lvi nedali žádný koš. Opava se dostala až do dvaadvacetibodového vedení (49:27), takže v poločase mohla být v klidu.

Po změně stran měli hosté chuť s výsledkem něco udělat, avšak byli v takové křeči, že nebyli na hřišti k poznání. Opět předvedli šestiminutový výpadek, kdy nedali koš ze hry a nebylo tedy divu, že jejich ztráta byla až pětatřicetibodová (39:74).

Závěrečné dějství řešilo pouze dvě otázky, a sice konečný rozdíl skóre, a zda padne stovka. Slezané jihočeský celek až do konce nijak nešetřili, i když jejich náskok čtyřicetibodový v závěru přeci jen nebyl. Trojciferná hranice ovšem pokořena byla 30 vteřin před koncem při trestných hodech Radima Kramného.

OPAVA - J. HRADEC 101:63 (28:18, 53:32, 74:44)
Sestavy a body: Šiřina 23, Blažek 17, Kramný 13, Gniadek 12, Sokolovský 10, Vlček 8, Palát 8, Dokoupil 7, Tóth 3, Kvapil – Tracey 14, Ringgold 9, Fröhde 8, Rolls 7, Vošlajer 5, Pavlík 5, Sahan 5, Melski 4, Kysela 4, P. Novák 2, M. Novák, Vach.
Trojky: 12:6. Šestky: 35/25:24/11. Fauly: 27:29. 5OCH: 1:1 (34. Sokolovský – 37. Kysela). Rozhodčí: Paulík – Kurz – Večeřa.

Autor: Roman Pišný