Volejbalové play off začalo. Jihostroj v prvním utkání čtvrtfinálové série přivítal v domácí hale Kocoury z Příbrami. Jihočechům chyběli v sestavě zranění Gevert a Fila, Středočeši dorazili i se dvěma odchovanci Č. Budějovic Böhmem a Juračkou.

Pikantním soubojem bylo také setkání dvou sourozenců, českobudějovického Radka Macha a jeho mladšího bratra Martina.

V zápase s blýskl mladík Marek Šotola, který přišel do zápasu v okamžiku, kdy se jeho týmu nedařilo. Odvahu prokázal trenér René Dvořák a benjamínek sestavy mu důvěru oplatil vynikajícím výkonem. 

Jihostroj vyhrál 3:1 a ve čtvrtek se bude hrát odveta.

Hlasy po utkání Jihostroj České Budějovice - Příbram
Martin Böhm (kapitán Příbrami): "Utkání rozhodl mladý univerzál Jihostroje Šotola, který přišel do utkání za Collina Hakwortha. Nevybavuju si, že by něco zkazil. Další zápas bude zase bojovný, doufám, že vyhrajeme."

David Juračka (libero Příbrami): "V utkání se podařil obrat domácí díky jejich mladému univerzálovi. Hrál výborně. Nemyslím si, že bychom ztratili koncentraci, ale neuhráli jsme ve druhém setu důležité body."

Marek Šotola (univerzál Jihostroje ČB - 17 let): "Byl jsem hodně nervózní, ale jen do prvního úderu. Pak už jsem se nebál. Jsem rád, že jsem týmu pomohl k vítězství. Táta hrával za Jihostroj, myslím, že už teď mám od něj v šatně na telefonu blahopřání."

TAKÉ ČTĚTE: O ligovém bronzu rozhodne v pátek jediný souboj pod sítí EGE

FAKTA, Jihostroj – Příbram 3:1 (-16, 23, 22, 23), rozhodčí Dušek, Kořenek, diváků 1050.
Jihostroj ČB: Habr, Hackworth, Mach, Sobotka, Kuliha, Michálek – libero Kryštof. Trenéři Dvořák a Pochop (střídali: Todua, Kraffer, Červinka, Šotola).