Do sezony vstoupil výborným výkonem a velice solidním devátým místem na úvodním závodě našeho šampionátu v Pacově. Poté vyhrál krajský přebor v Netolicích.

Druhý podnik mistrovství republiky v Kramolíně mu ale nesedl a nepodíval se do cíle ani jedné finálové jízdy. „Měl jsem hodně špatný den. Od rána mi to nešlo a nebyl jsem ve své kůži," připustil.

Osmnácté místo v kvalifikaci signalizovalo, že asi všechno není v pořádku. Špatný start do první finálové jízdy to pak jenom potvrdil. „Start se mi nepovedl," posmutněle přikývne. „V průběhu rozjížďky jsem začal mít problémy se spojkou a ruce mi začaly tvrdnout tak, že jsem musel zastavit," stručně zhodnotil své první vystoupení na západě Čech.

Druhá jízda začala mnohem slibněji. „Odstartoval jsem kolem desátého místa, ale pak jsem se začal trochu propadat. Jezdil jsem na nějakém čtrnáctém místě, když mě srazil Tomáš Paul a hodně mi ohnul přední brzdový kotouč. Navíc jsem si zase hnul s bolavými zády. Byl jsem úplně rozhozený a raději jsem odstoupil," vysvětluje.

Bolavá záda jsou Čadkovým dlouhodobějším problémem. „V patnácti letech jsem měl zlomené bederní obratle. Bylo to dlouho dobré, ale před dvěma roky mi v Kaplici skočil s motorkou na záda Vašek Haas. Od té doby s tím mám velké problémy. Musím to nějak řešit, protože pak mě nebaví ani trénovat a na motorce je to trápení," popisuje své zdravotní potíže.

Mistrovství republiky rozjel v Pacově velice slibně, ale nula z Kramolína ho srazila až na čtrnáctou příčku v průběžné klasifikaci. „V Pacově jsem si za deváté místo vyjel tři stovky, což mi trochu vzalo chuť. Motivace se vytrácí a zvažuji, jestli ještě vůbec mistrovství republiky pojedu. Možná už si vyberu jenom nějaké závody. Také uvidím, jak na tom budu se zády," nevidí příliš růžově svou nejbližší sportovní budoucnost.

V sobotu však určitě nebude chybět na startu třetího závodu krajského přeboru ve Voticích. „Hned v pondělí jsem byl na opichu zad a ve čtvrtek na kompletním rentgenu. Výsledek ještě nevím, ale záda tolik nebolí, takže ve Voticích pojedu a pak budu řešit, co dál," potvrdil účast na votickém závodu.

Jeho start je ve 12.30, tréninky začínají v 8 hodin.