Do bojů šly oba kluby s rozdílnými vizemi a cíli. Zatímco ostřílený třeboňský tým myslí na příčky ve špičce, jindřichohradecký nováček chce hlavně sbírat zkušenosti a touží po postupu do play off.

Po čtyřech odehraných kolech se ovšem zdá, že předsezonní plány berou za své. Třeboňští totiž ještě nezískali ani bod a jsou poslední, naopak Slovan je sedmý, dosud prohrál pouze jedinkrát, přičemž remízu uhrál i se silným Žďárem nad Sázavou.

FK Třeboň

Třeboň v loňském roce neudržela druholigovou příslušnost, pro tuto sezonu si dala za úkol stabilizovat sestavu a zapracovat do ní několik hráčů se své juniorky.

„Máme omlazený tým, který sice bude sbírat zkušenosti, ale má na to, aby hrál pohledný florbal a bojoval přitom o umístění mezi nejlepšími pěti,“ myslí si hrající vedoucí týmu Vojtěch Matuška.

Celek z lázeňského města se připravoval v Roháči od začátku července pod vedením trenéra Jana Nováka. V kádru došlo k několika změnám, když do J. Hradce odešel na přestup brankář Tomáš Albert a na hostování útočník Petr Michal.
U Světa si hodně slibují od příchodu svého odchovance Karla Pekaře – bývalého reprezentanta ČR, který hrál v Mentosu Praha a s Tatranem Střešovice získal několik mistrovských titulů. Do týmu se po čase vrátil i gólman Tomáš Náhlovský.

Slovan J. Hradec

„Vůbec neznáme sílu soupeřů, takže nevíme, jak vysoko můžeme myslet. Těžko se budeme měřit se silnými týmy Pelhřimova, Žďáru nad Sázavou, Třebíče a Moravských Budějovic. Ostatních se ovšem nemáme proč bát, v našich silách je určitě postup do play off,“ řekl nejstarší hráč jindřichohradecké sestavy Radek Madar.

Slovan se posílil dvojicí juniorů z Třeboně, oba budou střídavě nastupovat i mezi muži. Trenér Jiří Klimeš má k dispozici kompletní kádr, chybí pouze obránce Martin Holický, jenž má zraněné rameno a jeho návrat na palubovku se plánuje zřejmě až na leden.

Výsledky


I. kolo:
Třebíč B – Třeboň 8:3 (4:0, 2:1, 2:2),
Matuška 2, Nohava.
Třeboň – Hippos Žďár nad Sázavou B 4:7 (0:3, 1:1, 3:3), Holický, Novák, Matuška, Hamr.

V Třebíči odehrálo třeboňské družstvo dva hodně podobné zápasy, v nichž pokaždé rozhodl začátek. V prvním duelu brankář Náhlovský inkasoval v 5. minutě gól z půlky hřiště a o chvíli později byl střídán Václavem Císařem. Ve druhém utkání naopak vydržel V. Císař v brance právě jen pouhých pět minut a pak si místo vyměnil s Náhlovským.

FBC Č. Budějovice – J. Hradec 5:3 (0:2, 3:1, 2:0), Michal, Vaňásek, Víta.
J. Hradec – Č. Krumlov 3:2 (2:1, 1:0, 0:1), Hřebíček 2, J. Holický.

Z Č. Budějovic odjížděl Slovan s jedním vítězstvím, ale určitě měl na víc. Nad domácím FBC vedl 2:0 a 3:2, avšak nakonec nezískal ani bod. Prohra se dá přičíst na vrub nováčkovské nezkušenosti. Proti Krumlovu si Slovan vypracoval převahu, kterou zúročil ve vedení 3:1. Soupeř v závěru snížil na rozdíl gólu, vyrovnat ovšem už nestihl, neboť v jindřichohradecké brance čaroval Josef Filip.

II. kolo:
Spartak Soběslav – J. Hradec 2:2 (0:2, 2:0, 0:0), Madar 2.
J. Hradec – ATX Žďár nad Sázavou 3:3 (2:1, 1:2, 0:0), T. Holický 2, J. Holický.

„Soběslav jsme měli porazit, remíza je ztrátou,“ rozmrzele konstatoval R. Madar, autor obou branek. Snížení na 2:1 zařídili Soběslavští hodně nečestně. Slovanisté totiž předtím přerušili hru kvůli zranění soupeře, proto očekávali, že jim Soběslav míček vrátí. Autor gólu ovšem nectil ducha fair play a zavěsil do odkryté branky. J. Hradec zbytek zápasu odehrál pod dojmem křivdy a na hru se nedokázal příliš soustředit. V Třebíči poté na Slovan čekal favorit soutěže ze Žďáru, ale nováček s ním sehrál naprosto smírnou partii. Cenný bod Jihočechům zajistil vyrovnáním na 3:3 Tomáš Holický.

SK Rakeťáci Bechyně – Třeboň 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), Matuška 2.
Třeboň – SK JeMoBu 2:11 (1:2, 1:4, 0:5), Novák, S. Císař.

Třeboňští nedokázali uspět ani v Sezimově Ústí, kde se střetli s Bechyní, která je asi největším outsiderem III. ligy. Proti Rakeťákům si nechali utéct první polovinu zápasu, když svůj první gól vstřelili ve vlastním oslabení až za stavu 0:3. V poslední třetině dokázali snížit až na rozdíl gólu, ale aspoň remízu již nevybojovali. V duelu proti Moravským Budějovicím držela Třeboň krok jen v úvodu, v dalším průběhu na lídra tabulky nestačila.

Roman Pišný