Písecké házenkářky mají za sebou další interligovou sezonu. Jihočešky nezopakovaly loňský úspěch a v tomto ročníku se musely smířit pouze se zápasy ve skupině o udržení. Se záchranou nejvyšší soutěže neměly nejmenší problém a celkově se umístily na šestém místě.
Celkem čtyřikrát se v sezoně utkaly písecké házenkářky se Zorou Olomouc, jejíž dres obléká také Anna Gebre Selassie, sestra českého fotbalového reprezentanta Theodora, který momentálně válí za Werder Brémy v německé bundeslize.
Ve městě u Otavy se letos olomoucká házenkářka ukázala se svým týmem  dvakrát. „Je to tak. Sportovali i moji rodiče, kteří mě a bratra ke sportu přivedli," potvrzuje Anna Gebre Selassie skutečnost, že pochází ze sportovní rodiny.
Její otec, Etiopan, hrával též fotbal, zatímco její česká maminka hrávala házenou. „Nedělali to sice na vysoké úrovni, ale díky jim hraji házenou a bratr fotbal," říká Anna. „Já jsem s házenou začínala ve druhé třídě a bratr kopal do balónu ještě dříve," vzpomíná sympatická házenkářka.
Sourozenci Anna a Theodor Gebre Selassie se narodili v Třebíči a s rodiči posléze vyrůstali v nedalekém Velkém Meziříčí. Později se jejich cesty rozdělily.
Theodor odešel hrát fotbal do pražské Slavie, zatímco Anna dostala nabídku z Olomouce. „Za tu nabídku jsem byla moc ráda, navíc samotné město je mi sympatické," říká sestra slavného fotbalisty. Metropole Hané ji možná přirostla k srdci i kvůli skutečnosti, že se na zdejší univerzitě seznámili při studiu medicíny její rodiče.
V Etiopii však vypukla válka a její otec se musel vrátit do vlasti. V té době ještě Anna nebyla na světě. „Já jsem v Etiopii nikdy nebyla, ale chystáme se tam v blízké době podívat. Byl tam jen brácha, když byl ještě malý. Máme tam příbuzné a ráda bych je poznala," promluvila o svém vztahu k Etiopii již dříve pro Deník Anna Gebre Selassie.
V Olomouci hraje Anna na postu spojky a již si zahrála v mládežnických kategoriích i za českou reprezentaci. Českou republiku reprezentuje i její bratr Theodor, který si zahrál na loňském mistrovství Evropy v polské Vratislavi. „S Theodorem se teď moc nevídáme, protože jsme každý někde jinde. Že bychom byli světoběžníky bych ale neřekla. Rodiče zůstali ve Velkém Meziříčí. Občas je navštěvuji, bratr to k nim má nyní daleko," vysvětluje Anna.
Sourozenci Theodor a Anna se měli možnost setkat minulý rok v listopadu během přátelského fotbalového utkání proti Slovensku. To se odehrálo právě v Olomouci, kde Anna Gebre Selassie žije. „Času má pochopitelně méně, když hraje v Německu. Házenkářské zápasy navštěvoval, když jsem byla mladší, teď už tolik ne. To spíš já jsem navštívila mnohem víc fotbalových zápasů. Často se na fotbal dívám také v televizi a bratrovi pochopitelně vždy držím palce," říká na závěr talentovaná házenkářka Anna Gebre Selassie.