Po dvou nezdarech na Hané (17:22 a 10:29) podlehly favoritovi doma o devět gólů v poměru 23:32 a čeká je tak souboj o udržení v interlize. V sérii na tři vítězství se utkají s Veselím nad Moravou, které překvapivě podlehlo Písku 1:3 na zápasy. Úvodní dva zápasy se odehrají na půdě soupeřek.

Téměř čtyři stovky diváků byly zvědavy hlavně na start někdejších opor Věry Neidrové a Karolíny Urbanové, které se rozhodly vrátit do nejvyšší soutěže po čtyřleté pauze. Jejich výkon byl pro jihočeské družstvo přínosný. Potěšil i start Barbory Eliášové, jež už je jakžtakž zdravotně v pořádku, aby se zapojila do bojů o uhájení interligové příslušnosti. Po velmi dlouhé odmlce se před domácí publikum postavila do branky také Klára Melichová. Chyběla naopak Jitka Matoušková.

Úvod utkání byl neurovnaný, oba celky dělaly zbrklé chyby. V útoku ztrácely míče, nervozita především z domácích házenkářek doslova čišela, což byla škoda, neboť Hanačkám první poločas příliš nesedl. Praly se hlavně s nepřesným zakončením, velmi solidně jim čelila v jindřichohradecké brance Šárka Michalová, která střídala Melichovou po čtvrthodině za stavu 4:9.

Olomouc v prvním poločasu vedla nejvíce o pět gólů. Avšak když ve 26. minutě proměnila sedmičku Kateřina Krupicová, tak TJ Házená prohrávala 11:14. Do přestávky ovšem favorit dokázal rozdíl opět navýšit. Nutno podotknout, že náskok hostí v polovině utkání byl až příliš velký, neodpovídal dění na hřišti.

Po obrátce Zora zpřísnila svoji vytaženou obranu, to na domácí celek platilo. Sice nejdříve snížil na 14:17 a 15:18, ale poté za osm minut dostal 7 gólů. Kontrovat dokázal jediným (44. min. – 16:25), takže olomoucký tým získal devítibrankový náskok, při němž zůstalo až do závěrečného klaksonu. 

J. HRADEC – OLOMOUC 23:32 (12:17)
Branky: Krupicová 9/4, Eliášová 4, Maryšková 3, Neidrová 2, Zahradníková 1, Jonová 1, Voldánová 1, Markesová 1, Kohoutová 1 – Růžičková 8/4, Salčáková 5, Salašová 4, Severová 3, Samcová 2, Sovová 2, Berová 2, Dostálová 2, Žďánská 1, Kalová 1, Huráňová 1, Kubáčková 1.
Sedmičky: 5/4:4/4. Vyloučení: 3:4. Žluté karty: 2:3. Rozhodčí: Brůna – Halada. Diváci: 360. Konečný stav série: 0:3.
TJ Házená: Melichová, Davidová, Michalová – Vlková, Prokešová, Kohoutová, Kočová, Eliášová, Markesová, Voldánová, Jonová, Urbanová, Krupicová, Maryšková, Neidrová, Zahradníková.

Autor: Roman Pišný