Jihočešky třetí zápas s Mostem nezačaly vůbec špatně. V úvodu sice prohrávaly 0:1, ale poté vedení strhly na svou stranu. Až do dvacáté minuty si udržovaly jedno až dvougólový náskok. Pak však hostující Petra Beňušková dvěma brankami otočila na 10:11 a domácí házenkářky najednou jakoby ztratily víru ve vlastní síly. Nepomohl oddechový čas, který si vybral domácí trenér René Kumpán, kvalitní zákroky brankářky Evy Bezpalcové, ani fakt, že se týmu podařilo eliminovat mosteckou spojku Hanu Martinkovou, která se za první poločas dokázala střelecky prosadit jen dvakrát.


„Most má na spojkách tři reprezentantky, Crhovou, Beňuškovou a Martinkovou. Nám se je podařilo uhlídat, jenže góly nám dávaly ostatní hráčky," krčil rameny Kumpán.


Druhou půli zahájila pěkným gólem z křídla Petra Bubeníková, snížila tím stav na 13:15, ale poté se jihočeské střelkyně z palubovky někam vytratily. „Sám nevím, co se s děvčaty stalo, je to otázka spíše pro ně. Všechno je to asi následek špatné koncentrace," byl na rozpacích kouč.


Za dalších 20 minut totiž dal J. Hradec jenom dva góly! Most jich vstřelil dvanáct, vytáhl skóre až na 15:27 a závěr, ve kterém se domácímu družstvu stav podařilo alespoň zkorigovat, se dohrával pouze z povinnosti.


Házenkářky od Vajgaru mají nyní před sebou klíčové bitvy o záchranu, v nichž se utkají na tři výhry s Olomoucí. Ta v prvním kole play out podlehla 1:3 na zápasy pražské Slavii. Boj o udržení začne dvěma duely na Hané již tento víkend (sobota 17.30 hodin, neděle 14.30), v J. Hradci se bude hrát o týden později.
Jindřichohradecké házenkářky se na Hanačky nijak zvlášť nepřipravují, volno před začátkem série hlavně věnují nabírání fyzických a psychických sil. „Každý zápas začíná od bezgólového stavu. Olomouc je u nás házenkářský pojem, ale i když je silná, tak je oslabená. My proti ní musíme podat výkony nejméně na hranici našich schopností a budeme potřebovat i trochu štěstí," uvědomuje si René Kumpán.

J. HRADEC – MOST 21:29 (12:15)
Branky: Kohoutová 7, Krupicová 6/2, Bubeníková 3, Kirjušinová 3, Eliášová 2 – Crhová 6, Kylarová 5/1, Tomášková 4, Beňušková 3, Martinková 3, Mrkvičková 3, M. Vysloužilová 1, K. Vysloužilová 1, Weisenbilderová 1, Ryšánková 1, Dvořáková 1.
Vyloučení: 4:3. Žluté karty: 3:4. Sedmičky: 2/2:1/1.
Konečný stav série: 0:3.

Roman Pišný