Písecké házenkářky vstoupí do soutěže o den později domácím duelem proti slovenskému celku Duslo Šala.

Jihočešky už mají za sebou fyzickou část přípravy, kdy nabíraly kondici. Trenér Vladislav Jordák byl s první částí přípravy nadmíru spokojený. „Musím hráčky pochválit, protože již na první trénink po letní pauze přišly dobře připravené. Dostaly po sezoně individuální plán na léto a musím říct, že k tomu přistoupily opravdu poctivě,“ říká kouč.

Vzhledem ke skutečnosti, že termín prvního ligového zápasu se nezadržitelně blíží, probíhá již další příprava píseckého interligového týmu v hale.

Včera cestovaly házenkářky Písku k přípravnému utkání do Prahy, kde se utkaly s týmem Vršovic a již dnes se utkají v domácí obloukové hale s Lokomotivou České Budějovice. V pátek pak Písečanky sehrají domácí duel s Plzní. „V těchto utkáních si vyzkoušíme něktaré herní varianty, ale pořádně nás prověří až kvalitně obsazený turnaj v Německu, kam se chystáme na konci srpna, těsně před prvním ligovým zápasem,“ vysvětluje Jordák.

Kádr Písku doznal jen kosmetických změn. Do Slavie se vrátila Eliška Jačková, opačným směrem míří na jih Čech Pavlína Novotná a Michaela Pešková. Písek ještě posílí Michaela Hauserová z Jindřichova Hradce. „Ta nám ale pomůže až později, až si doléčí své koleno,“ prozradil písecký kouč.