„Trochu jsem měl problém akorát při závěrečném běhu, neboť už po kilometru mě chytla křeč do zadního stehna, se kterým mívám problémy. Postupně jsem to ale rozběhal a pak už to bylo dobré,“ řekl v cíli Zajíc.

V závodě žen využila své zkušenosti Šárka Grabmülerová a obsadila první místo. „Závody v Jivně se mi líbí, terénní triatlon mám ráda. Horské kolo mi vyhovuje víc, protože jedu sama za sebe. U silničního záleží na tom, s kým vylezete z vody a s kým se svezete,“ prozradila zkušená závodnice.

Právě v sedle kola byla Grabmülerová nejspokojenější. „Plavání je v mém podání tragédie a běh byl takový bolavý.“

Pokažené počasí ani jednomu z obou vítězů nevadilo. Ba právě naopak. „Když máte neopren, je to dobré. Chladnější počasí nám vyhovuje víc než vedro,“ notovali si Zajíc s Grabmülerovou. „Ve vodě nám ani ten déšť nijak nevadil,“ dodal s úsměvem lídr závodu mužů.

V Jivně se objevilo též několik nových tváří. Jako třeba Radim Valdauf z Hluboké nad Vltavou. Pravidelně objíždí závody cyklistické Jihočeské amatérské ligy, tentokrát však dal přednost triatlonu před silničním kritériem ve Vimperku. „Byl to můj teprve druhý závod. Poprvé jsem si triatlon vyzkoušel před čtrnácti dny v Tálíně a hrozně mě to začalo bavit,“ svěřil se Valdauf.