BK JH Comp J. Hradec přivítá dnes (19) a zítra (10) v přípravných duelech nováčka Mattoni NBL

Oproti minulé sezoně došlo k některým změnám v hráčském kádru. V týmu určitě nebude působit Jakub Důra, jenž se stal sportovním ředitelem Liberce, ani Ivo Prachař, který bude hájit barvy mateřského A Plus Brno. „Otazník nadále visí nad startem pivota Pavla Filipa, jehož už od minulé sezony sužují vleklé zdravotní potíže se zády. Nejistá je situace i ohledně Marka Bendy,“ konstatoval šéf klubu Libor Žižka.
Naopak v sestavě se objeví několik nových tváří. Staronovou posilou po zranění a operaci bude pivot Viktor Mikeš, na stejný post přichází z Brna i Tomáš Novotný. Z Boskovic pak klub ohlásil příchod rozehrávače Petra Malacha a z Domažlic českobudějovického odchovance, křídelníka a střelce Tomáše Budínského.
„Všichni jsou u nás na přestup. Navíc budeme nadále z nejvyšší soutěže využívat i Šustka, Holandu, Procházku a Sismilicha,“ dodal Žižka.
Příští víkend hraje J. Hradec další přípravu v Liberci s Kondory a Sokolem pražským. První liga startuje 15. a 16. září, kdy k Vajgaru zamíří Chomutov a Litoměřice.

 

Aktuální kádr BK J. Hradec:

Pavel Filip

Ondrej Procházka

Jiří Holanda

Jiří Dvořák

Jan Schönbauer

Vladimír Sismilich

Tomáš Šustek, Petr Němec

Jan Bubeník

Petr Houška

Roman Máca

Jan Komárek

Viktor Mikeš

Tomáš Novotný

Tomáš Budínský

Petr Malach

Trenér: Rudolf Hauser

Hrající asistent: Petr Němec