JHComp J. Hradec zahajuje doma: zítra přijede Chomutov (18), v neděli Litoměřice (11). Klub chce postoupit do semifinále

Po loňské úspěšné sezoně, v níž J. Hradec skončil po základní části na sedmém místě a vypadl v prvním kole play off s Opavou, má vedení klubu ještě smělejší cíle.
„Rádi bychom se v průběhu základní části pohybovali kolem čtvrtého až šestého místa, ale tajně doufáme, že bychom mohli před play off obsadit strategicky výhodnou čtvrtou příčku. Ve vyřazovací části bychom se pak chtěli dostat do semifinále první ligy,“ naznačuje plány předseda klubu Libor Žižka.
Ale nebude to vůbec jednoduché. První liga bude v letošní sezoně kvalitnější soutěží než v minulém ročníku.
„Příliv zahraničních basketbalistů do nejvyšší Mattoni NBL způsobil větší odliv výborných hráčů do první ligy. Ať už se jedná o zkušené matadory a bývalé reprezentanty, nebo šikovné mladíky. Prakticky všechny týmy se posílily. Ovšem i my máme dostatečně kvalitní a konkurenceschopný kádr,“ poznamenal.
Největším lákadlem v tomto směru bude určitě opavský Petr Czudek, Václav Hrubý z týmu Sokol Pražský, trutnovský Lukáš Houser či Dominik Feštr z Litoměřic.
Připomeňme si, že jindřichohradecký celek před sezonou posílili Tomáš Budínský, Petr Malach a Tomáš Novotný, staronovou tváří bude po zranění i Viktor Mikeš.
BK JHComp vstoupí do víkendových utkání téměř v kompletním složení, tedy včetně pendlů z nejvyšší soutěže Holandy (Děčín), Šustka (Liberec), Procházky (Sadská) a Sismilicha (Brno). Ze šestnáctičlenného kádru by tak měli chybět pouze zraněný Pavel Filip a zřejmě i střelec Tomáš Budínský, který se zotavuje po chřipce.
„Filip neustále laboruje s vleklými potížemi zad. Budínský už sice byl na tréninku, ale jeho organismus je ještě oslabený, takže se jen těžko dokáže na zápasy plnohodnotně připravit.“
Přesto je jednoznačným záměrem vybojovat proti Chomutovu i Litoměřicím vítězství.
„Oba domácí duely chceme vyhrát. Úspěšný vstup do soutěže je důležitý. Patrně nám budou chybět body střelce Budínského, ale musí jej v tomto ohledu nahradit ostatní. Věříme, že nás podpoří diváci, kterým za odměnu nabídneme kvalitní sportovní podívanou,“ zve do hlediště šéf jindřichohradeckého prvoligového klubu Libor Žižka.