Jindřichohradecký tým povede Miroslav Dvořák, vrací se střelec Budínský

Jihočeši by měli být takřka kompletní. Do přípravy se po těžké viróze již zapojil ostrostřelec Budínský, k dispozici budou i pendlové z Mattoni NBL Sismilich, Holanda a Procházka.
„Otazník tak visí pouze nad startem Tomáše Šustka. S jeho mateřským Libercem bylo sice původně domluveno, že bude hrát za náš tým, nyní si jej ovšem Kondoři žádají na poslední přípravný turnaj do Polska. Takže uvidíme,“ vysvětlil předseda BK JHComp Libor Žižka.
Chybět ale určitě bude hlavní kouč týmu Rudolf Hauser, který je po plánovaném operačním zákroku.
„Jak jsme již avizovali, zastoupí jej dlouholetý trenér Slovanu Miroslav Dvořák. Do dění v týmu se proto zapojil již při úvodních zápasech a nyní vedl přípravu na nadcházející duely. Trenérovi Hauserovi všichni přejeme brzké uzdravení a návrat na lavičku,“ poznamenal Žižka.
Jindřichohradecké basketbalisty rozhodně nečekají snadní soupeři. Béčko Pardubic i Trutnov mají z prvního dvoukola padesátiprocentní úspěšnost, když shodně zvítězily v Ostravě a prohrály na půdě favorita ligy v Opavě.
„Vzhledem k tomu, že ještě nezačala nejvyšší soutěž, budou mít Pardubice pendly z áčka, takže se jedná o nebezpečného protivníka, který je schopen porazit kohokoliv,“ informoval šéf klubu.
Jinak se jedná o družstvo tvořené převážně mladými hráči ve věku 18 až 20 let z nichž mnozí patřili do kádru předloňských mistrů republiky staršího dorostu a loňských držitelů bronzové medaile v této věkové kategorii. „Musíme proto počítat s fyzickým, rychlým a běhavým basketbalem.“
Kara Trutnov je nováčkem první ligy, v minulosti ale již tuto soutěž hrál. Vloni suverénně prošel třetí ligou a nyní se výrazně posílil.
„Nedá se tvrdit, že jde o klasického nováčka. Kádr doplnili zkušení pivoti Lukáš Houser či Karel Formánek a rozehrávač Ota Marek, z původního týmů je zřejmě nejnebezpečnější výborný střelec zdálky Slezák,“ tvrdí Žižka.
„Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale doufám, že tým přiveze aspoň jedno vítězství,“ dodal.