„První dny to bylo hlavně o nabírání fyzičky. Nyní již družstvo běžecký trénink kombinuje s posilovnou, plaváním a postupně i míčovou přípravou v hale,“ vysvětlil předseda klubu Libor Žižka.
Trenér Rudolf Hauser má k dispozici prakticky kompletní kádr kmenových basketbalistů a s prvním družstvem trénují i někteří hráči béčka a dorostenci. Šustek, Procházka a Sismilich se připravují v týmech z nejvyšší Mattoni NBL.
„Děčínský Jiří Holanda, který by měl i v letošní sezoně za náš tým odehrát některá utkání, se navíc v těchto dnech účastní světové letní univerziády v thajském Bangkoku. Je to pro něj po loňském zdárném vystoupení na juniorském mistrovství Evropy další vynikající osobní úspěch. Navíc náš nový hráč Tomáš Novotný vypadl ze sestavy na tuto světovou akci vysokoškolských sportovců až na poslední chvíli a zbyl na něj post necestujícího náhradníka. Ale i to určitě svědčí o kvalitách borce, který přichází hrát do Jindřichova Hradce,“ tvrdí Žižka.
Do kalendáře přípravných utkání před sezonou přibyla další dvě. Pro příznivce basketbalu bude jistě zajímavé, že obě se budou hrát v jindřichohradecké sportovní hale.
Jedná se o duely s nováčkem nejvyšší soutěže a loňským soupeřem z Kolína, které se uskuteční v pátek 24. srpna večer a následující sobotu dopoledne. Přesné začátky těchto zápasů vedení klubu ještě upřesní. Následovat by měly již dříve avizovaná přípravná střetnutí 1. září v Liberci a o den později na palubovce Sokola pražského.