České Budějovice ve šlágru extraligového kola porazily Ostravu hladce 3:0.

V repríze loňské finálové bitvy v extralize volejbalistů přivítal českobudějovický Jihostroj Ostravu. První set rozhodla až atraktivní přetahovaná v dramatické koncovce. Jako první došel vítězně do cíle setu domácí vicemistr – 30:28.

Českobudějovický tým zvládl i druhou koncovku, tentokrát byl rozdíl pětibodový – 25:20. Trenér Svoboda vždy v závěru setů vsadil na zkušenost, nahrávače Habra nahradil Zapletalem a vyplatilo se mu to.

Také ve třetím dějství si Jihostroj brzy vypracoval čtyřbodový náskok (11:7). Ve finiši opět přišel na nahrávku domácích zkušený Zapletal a ani obětavost Ostravských už nestačila na zdramatizování duelu – 25:22.

Jihostroj Č.Budějovice  - Ostrava 3:0  (28, 20, 22),  rozhodčí Krtička, Renčín, čas: 82 minuty, diváků  400. Jihostroj ČB: Habr, Kriško, Mach, Sobotka, Fila, Michálek – libero Hupka (Sukuba, Zapletal). Trenér Jan Svoboda. Ostrava: Haník, Rehák, Široký, Čechmánek, Mauler, Záhorský – libero Castello (Fořt, Rodek, Dvořák). Trenér Šmejkal.

Trenéři po utkání:
Jan Svoboda (Jihostroj): "O osudu zápasu rozhodly nevynucené chyby, auty, těch se Ostravští dopouštěli víc než my. Hráči po prohře 0:3 ve Zlíně, kterou jsme si nezasloužili, slíbili, že budou bojovat, to potvrdili, splnili, za to jsem rád."

Zdeněk Šmejkal (Ostrava): "Budějovice nás přehrály naší největší zbraní, to je bojovnost, tentokrát byla ale na straně sopupeře. Zlobí mě naše nosy nahoru, nebojovali jsme, to se mi vůbec nelíbilo."