Hostitelský tým, který se před vlastním publikem představí po více než dvou měsících, půjde do utkání s cílem oplatit soupeři jednobrankovou porážku z úvodu sezony (26:27) a pokusit se navýšit dosavadní pětibodový zisk.

„Jedná se o derby, takže máme o motivaci navíc a věřím, že nás v očekávaném duelu přijdou v co nejhojnějším počtu podpořit i diváci. Máme za sebou sérii tří porážek na hřištích favoritů, takže tentokrát již musíme zabrat a vyválčit dva body. Na domácí palubovce si vzhledem k hrozbě baráže už další zaváhání ani nemůžeme dovolit,“ konstatoval trenér Házené J. Hradec René Kumpán.

Kouč do utkání nasadí nejsilnější možnou sestavu, v níž budou chybět dlouhodobě zraněné Klečacká, Sigalová a Bílá. Otazník visí nad startem Neidrové, kterou sužují svalové potíže.

„V zápasech doma můžeme počítat i s Urbanovou, po zranění se v minulém kole na palubovku vrátila Eliášová a k dispozici bude také Pilařová, která doháněla kondici,“ upřesnil.

Házenkářky vyrukují na Písek, který prožívá mimořádně povedenou sezonu, o čemž svědčí jeho šesté místo v tabulce a 14 získaných bodů, s agresivní obranou na samé hranici únosnosti.

„Na tento náročný styl defenzivy máme typově vhodné hráčky. V útočné fázi bychom chtěli daleko více než tomu bylo v předchozích duelech využívat křídelních prostorů, kde operují zejména Bubeníková s Eliášovou,“ nastínil své záměry Kumpán.

Největší pozor si jeho svěřenkyně budou muset dát na píseckou kanonýrku Ivetu Luzumovou, která se 112 góly suverénně vévodí pořadí nejlepších střelkyň celé interligy!

„Prostě jí nesmíme dát prostor. Očekávám urputný boj a velmi tvrdé střetnutí. Věřím však, že pokud hráčky dodrží stanovenou taktiku, budeme se z vítězství radovat my,“ dodal Kumpán.