Béčko Centropenu Dačice doma deklasovalo Mistřín a před posledním podzimním zápasem je jisté, že se udrží na čele tabulky, kde má zatím pětibodový náskok. Jestli bude přezimovat s gloriolou neporazitelnosti, to se teprve ukáže, neboť má ještě před sebou okresní derby se Slovanem J. Hradec.

Očekávaný duel je na programu v sobotu od 14 hodin v N. Bystřici. Tým od rybníka Vajgar půjde do utkání s posíleným sebevědomím, když nyní přivezl vítězství z Ratíškovic. Potřebným ziskem bodů se udržel na 10. místě dvanáctičlenné tabulky.

Baník Ratíškovice – Slovan J. Hradec 2:6 (3127:3157), Cukr 537, Ježek 567, Zedník 470, Pivko 552, J. Opl 463, Chvátal 568.

Cestu za velice důležitým vítězstvím zahájil Slovan úspěšně. V první dvojici šli do hry Jan Cukr a Pavel Ježek, po jejichž výkonech vedli Jihočeši 2:0 a o 30 kuželek. Ve druhé dvojici bodoval jasným způsobem Tibor Pivko, takže ani tolik nemrzela čtyřicetiminutová prohra Jana Zedníka. Před třetí dvojicí vedli hosté 3:1 a +37, tento náskok zkušeně v závěru pohlídal Milan Chvátal. „Znovu se potvrdilo, že se nám lépe hraje venku než doma v N. Bystřici. Výhra v Ratíškovicích byla velmi potřebná, protože nyní nás na podzim čeká už jen náročné derby se suverénním béčkem Dačic,“ připomenul hrající předseda oddílu kuželek Slovanu Jan Cukr.

Centropen Dačice B – Sokol Mistřín 7:1 (3291:3155), Bártů 572, Doležal 568, Lukáš Štibich 535, Rajdl 542, Kovář 529, A. Kabelka 545.

V minulém kole potkala béčko Centropenu nečekaná ztráta, když pouze remizovalo na půdě posledních Dubňan. Tentokrát se doma na svůj výkon soustředilo mnohem více a podle toho vypadal také nástup do utkání. Hráči od řeky Dyje od začátku nenechali nikoho na pochybách o své výhře, hodně na ni hned v první dvojici zadělali Tomáš Bártů s Petrem Doležalem, kteří získali vedení 2:0 a náskok 99 kolků. Ve druhé dvojici Lukáš Štibich a Miroslav Rajdl rovněž na drahách kralovali, takže stav vytáhli až na 4:0 (+155). Čestný bodík hostům v závěrečném duu přenechal Daniel Kovář, ale tím se již nic nemohlo změnit na jasném domácím triumfu.

Zdeněk Píša