V předešlých dvou duelech Jihočeši utrpěli debakl v Ostravě (83:101), poté si připsali těsnou porážku doma se Svitavami (76:80) a klesli na předposlední příčku tabulky skupiny A2.

Nyní mají shodnou bilanci sedmi vítězství a sedmnácti porážek právě s Brnem, které uzavírá pořadí. Pokud Lvi nechtějí klesnout až na samé dno, musí v jihomoravské metropoli zvítězit.

Zároveň ale ještě nezatracují ani naděje na postup do play off, kam po deseti kolech z této vyrovnané skupiny postoupí dva nejlepší, kteří se přidají k elitní šestce tuzemských týmů. Do utkání basketbalisté Lions nastoupí kompletní.

V předešlém vzájemném souboji základní části 4. února prohrál Hradec s tímto soupeřem na jeho hřišti 89:93 po prodloužení.

Karel Forejt, trenér Lions: „V posledním vzájemném měření jsme nehráli dobře. Proto nyní pojedeme do Brna s cílem odčinit náš špatný výkon a vrátit soupeři porážku. K úspěchu je potřeba zlepšit agresivitu pod oběma koši, hlavně v doskakování, a pohlídat si klíčové hráče domácích."

Stanislav Zuzák, kapitán Lions: „Když se vrátím k předchozímu utkaní, tak jsme ho měli jednoznačně vyhrát. Musíme se nyní pokusit o nápravu. Samozřejmě do Brna jedeme s cílem zvítězit."