Výhodou Lions je fakt, že dvě z těchto tří utkání odehraje Jindřichův Hradec na domácí palubovce, kde se mu daří mnohem lépe než v halách soupeřů.

Potvrdilo se to i v sobotu ve Svitavách, kde Lvi výsledkově i herně propadli. „Jsem zklamaný z našeho výkonu. Nehráli jsme jako tým, začátek byl z naší strany tragický. Celkově jsme působili tak, jako že hrajeme spolu chvilku, jsem opravdu rozčarovaný,“ postěžoval si po návratu ze Svitav trenér Lions Karel Forejt.

Doma je to jiná káva, dnes ale přijede k Vajgaru Brno a procházka růžovým sadem to rozhodně nebude. V předchozím utkání Lions na palubovce Brna padli v poměru 95:77 a dnes touží Brňanům porážku vrátit.

Za vítězstvím Brna stál v domácím prostředí především Američan Kevin Ware, jenž zaznamenal 33 bodů a 14 doskoků. Trenéři Lvů ví, že klíčem k úspěchu v dnešním utkání bude udržet tohoto hráče na uzdě a především obnovit pohodu domácích hráčů na hřišti. Velkou podporou by pro tým Lions měli být i domácí fanoušci.

Případná výhra připraví Jindřichovu Hradci dobrou výchozí pozici před rozhodujícími boji o setrvání v nejvyšší soutěži.

Trenér Karel Forejt říká: „Po zápase ve Svitavách jsme reálně přišli o účast v play off a dnešním duelem s Brnem nám začíná boj o udržení nejvyšší soutěže. Čeká nás soupeř, se kterým máme zatím pasivní bilanci, a do tohoto zápasu jdeme s cílem uspět a bodově se tak dotáhnout na našeho soupeře. K vítězství vede cesta přes týmový výkon na obou polovinách hřiště.“

Dnešní duel s Brnem začíná v 18 hodin.