Výraznou posilu do svých řad získal nováček elitní basketbalové Mattoni NBL. Jindřichohradečtí Lvi totiž ulovili slovinského rozehrávače Mateje Ventu.

„Vedení klubu se snažilo aktivně řešit nedostatek rozehrávačů v mužstvu a je nutno dodat, že tato snaha byla více než úspěšná. Smlouvu s naším klubem podepsal Matej Venta, který přichází do konce sezony z BK Prostějov," uvedl sportovní manažer Lions Radim Valcha.

Matej Venta (28 let) patří mezi top rozehrávače české ligy, o čemž svědčí i jeho předchozí angažmá v Nymburku, Novém Jičíně a již zmiňovaném Prostějově, který v současnosti řeší velké finanční potíže a není vůbec jisté, zda sezonu dohraje.

„Jeho přestup byl dotažen i administrativně a Matej tedy v našem dresu nastoupí již v sobotu na palubovce Opavy," potvrdil Valcha.

Basketbalisté Lions se zároveň rozloučili s oběma americkými hráči.
„Došlo k ukončení jejich smluv. U Zacka Atkinsona se jedná o zdravotní problém, který by žádal delší dobu rekonvalescence a hráč by pravděpodobně do konce sezony již nemohl zasáhnout. Roderick Pearson byl v klubu na zkoušku, během níž však trenéry nepřesvědčil," informoval.