České Budějovice – Velice těžkého soupeře budou mít o tomto víkendu volejbalisté Jihostroje České Budějovice.
Aby Jihočeši úspěšně uzavřeli rok 2016, mají před sebou ještě několik velikých výzev. Ta první je čeká hned v sobotu. Tým cestuje do haly Karlovarska, které má výborně poskládaný kádr.
Západočeši sehráli v tomto týdnu velmi zajímavou bitvu v hale Od. Vody. Vítězství K. Varů 3:2 se narodilo až po maratonských výměnách, zajímavých koncovkách. Pátý set skončil stavem: 20:22!
Karlovarští v týdnu hravě zvládli také předehrávku 12. kola, na třísetovou procházku se vydali do Ústí.
Ondřej Hudeček (kapitán ČEZ Karlovarsko) se vracel ještě k vybojovanému vítězství „na Odolce": „Jsme šťastní, že jsme to ubojovali, když jsme dvě koncovky prohrávali. Dá se říct, že naší trpělivostí a důvěrou v náš výkon jsme to zázračně dotáhli do vítězného konce," uvedl.
Trenér K. Varů Jiří Novák hodnotil výhru kritickým pohledem: „Pro nás to bylo vítězství, ve které jsme možná chvílemi ani už nevěřili. V některých chvílích jsme si zápas komplikovali a dělali množství chyb. Ale jsme rádi za body."
Jihostroj se připravoval v týdnu na těžkého soupeře především po taktické stránce. Vycházet mohou Jihočeši především ze dvou setů z duelu proti Brnu.
„Dva sety jsme opravdu hráli super," přikyvuje libero Martin Kryštof, který z vážných rodinných důvodů týmu chyběl v Ostravě, vrátil se do sestavy proti Brnu a jeho přítomnost byla znát. „Pak nás soupeř zaskočil, až v tie breaku jsme se vrátili k výkonu z prvních dvou setů."
Podle Kryštofa trápí Jihočechy nevyrovnanost výkonů. „Nevím, čím to je, musíme to zlomit trénováním."