„O zlato ji připravili rozhodčí," hněval se oddílový trenér Samsonu Č. Budějovice Zdeněk Faber.

Ocenil také výkon mladíčka Petra Rozbouda z Box Clubu Třeboň. „Je to hodně mladý kluk, sedmnáct mu bude až příští rok, ale má ustaršení a s mimořádným povolením boxuje za Třeboň už i první ligu," vysvětloval českobudějovický kouč. „Do finále prošel bez boje, protože v jeho váze do 48 kg byli jen tři kluci, ve finále s Gáborem však určitě nezklamal. První kolo prohrál sice 0:3, ve ale druhém začal dotahovat. Bohužel ve třetím kole ho ringový rozhodčí napomenul za hlavu, což rozhodlo," uvedl Faber.

Kousek od titulu byl ve váze do 75 kg Michal Vodárek. „Do semifinále prošel hladce přes jičínského Pavliše, jenž byl ve druhém kole třikrát počítán, takže Michal vyhrál r.s.c.," líčil Faber a dodal, že v semifinále svedl Vodárek velikou bitvu s Nečesánkem. „Narazili na sebe dva tvrďáci, na body ale Michal jasně vyhrál," chválil svého svěřence trenér Samsonu. „Ve vyrovnaném finále s brněnským Králem to po prvním kole bylo 3:3, druhé Michal o bod prohrál a v tom posledním, když chtěl Nečesánka trefit na spodek, ho zasáhl trošku níž a byl veřejně napomínán. Což jsou tři body pryč, to ho připravilo o titul," litoval zkušený kouč.

Další dvě medaile pro Samson získaly ženy: stříbro Lenka Kardová, bronz Petra Šimáčková. „Lenka v semifinále váhy do 54 kg kg vyhrála ve 4. kole r.s.c. s plzeňskou Zubačovou a vyhrát měla i ve finále. Šrámková je dvojnásobná mistryně světa v kickboxu, přesto Lenka byla jasně lepší a po prvních dvou kolech podle mě na tom byla výrazně líp a až závěr byl vyrovnaný. Jenže sudí to dali Šrámkové a všichni se tomu divili," vraštil čelo trenér Faber.

Ve váze do 57 kg Šimáčková v semifinále podlehla pozdější mistryni Konečné z Ostravy. „Špatný výkon však neodvedla," podtrhl Zdeněk Faber.

Pochválil i prostějovského Kocveldu, jenž svého času za Samson hostoval. Z Rakovníku si vezl titul mistra do 69 kg. „Nejdřív vyřadil Bambucha z Ostravy, s nímž loni prohrál. V semifinále po líté bitvě vybodoval znojemského Lengala a jako kat bojoval i ve finále s domácím Klimentem. Titul si vybojoval zcela právem," ocenil Faber výkon borce, jenž na zmíněném hostování v Č. Budějovicích rostl zápas od zápasu. „U nás získal ostruhy a to, čemu se naučil, teď prodal," usoudil kouč Samsonu.

Budějovické barvy hájil také Milan Borovka, jenž ve váze do 91 kg podlehl ve vyřazováním utkání Eliášovi z Prahy a ve svých prvních zápasech vypadli i třeboňští Patrik Jiráček v kategorii do 69 kg a Adam Kolařík do 91 kg.

Ani po mistrovství ČR ještě boxeři Samsonu volno nedostali. „Trénovat budeme až do 21. prosince a pak i mezi svátky," ujistil Zdeněk Faber.