Seriál turnajů začal 27. května v Ostravě, 4. června se hrálo v Poděbradech a České Budějovice jsou tedy třetí destinací, kam hráči basketbalu zavítají.

Velkým lákadlem letošního ročníku je možnost sledovat v akci úřadující mistryně světa BB team vedené hrající trenérkou Michaelou Uhrovou. Ta bude hrát v Českých Budějovicích s týmem juniorek BB juniors. „V prvním týmu mě nahradí Sára Krumpholcová. Sára totiž bude členkou týmu i v kvalifikaci na mistrovství Evropy, takže potřebujeme, aby se holky sehrávaly,“ vysvětluje Uhrová zařazení mladé basketbalistky Technicu Brno do sestavy.

„Kromě toho juniorkám jedna hráčka chybí, takže holky jsou rády, že za ně nastoupím,“ dodává s úsměvem Michaela Uhrová.

Někdejší reprezentantka v klasickém basketbalu doufá, že na jihu Čech dnes bude panovat pěkné počasí a nebude se opakovat situace z minulého víkendu.

V Poděbradech byl turnaj kvůli silnému dešti předčasně ukončen a pořadatelé určili pořadí podle výsledků zápasů, které se stihly odehrát. „Nechápu, jak mohli udělat nějaké objektivní pořadí. Ten turnaj měl být prostě zrušen. Raději se k tomu nebudu vyjadřovat, protože bych se musela rozčílit,“ není spokojena s rozhodnutím organizátorů Uhrová, jejíž tým skončil v Poděbradech až čtvrtý.

Také pořadatel českobudějovického turnaje Tomáš Hejpetr věří, že účastníkům turnaje bude počasí přát. „Michaelu Uhrovou chápu, ale počasí zkrátka neporučíme. Jestliže na nás nebude příroda hodná, nezbývá než turnaj ukončit a započítat pouze dokončené zápasy. Jinak to nejde. Dohrát turnaj v jiném termínu není možné,“ říká Hejpetr.

Všechny hráče a hráčky však může českobudějovický pořadatel uklidnit. V případě nepříznivého počasí se turnaj přesune do ZŠ Kubatova. Na hlavním českobudějovickém náměstí se začne hrát dnes v 10 hodin.