Talentovaná moderní gymnastka SKMG Máj Č. Budějovice Natálie Kučerová prožívá vynikající sezonu. Okořenila ji dokonce ziskem dvou medailí na MČR v Bratislavě (Deník už o průběhu turnaje podrobně informoval).
Jihočeské gymnastce se daří hned na několik scénách najednou. Jedním z vrcholů letošní sezony bylo zmiňované MČR a Slovenska. „Natálka předvedla výborné výkony, na konci byla trošku nervózní, možná se na svoji sestavu moc soustředila, bohužel nám nevycházely házečky," popisovala trenérka Ivana Pokorná, která ale jinak svoji svěřenkyni převážně chválila. Aby také ne. Natálie Kučerová přivezla z Bratislavy, kde se šampionát konal, dva velmi cenné kovy.

Neposlouchaly vás házečky? Víte o chybách?

Bylo to tak. Vím o tom.

Když už se vracíme k mistrovství ČR a SR 2017, připomeňte jeho průběh…

První den se jel čtyřboj. Jela jsem obruč, míč, kužele, stuhu. První tři sestavy se mi povedly.

Pak přišla ta zmiňovaná?

Ano. Pak jsem nastupovala na tu čtvrtou. Já jsem si hodně přála, abych se umístila ve čtyřboji na medailových pozicích, asi jsem byla přemotivovaná. Prostě mi to nevyšlo.

Zkušená trenérka Ivana Pokorná docela přesně popisovala chyby, které vás o medaili ze čtyřboje připravily. Uvědomujete si je?

Vím přesně, kde byly. Největší přišly v těch riskách. Tam jsem nezastavovala ruku. A také jsem moc nemyslela na kresbu, takže byla asi taková opatrná.

Po návratu z mistrovství České republiky a Slovenska jste se s trenérkou zaměřily právě na tyto konkrétní gymnastické prvky?

Určitě to tak je.

A máte po zisku dvou medailí z MČR 2017 velikou chuť do dalšího tréninku?
Začala jsem trénovat a ještě víc makat. Doufám, že se budu jenom zlepšovat.

Budete se opravdu teď soustředit jen na ty věci, které na šampionátu pro vás nebyly ideální?
Dá se to tak říct, začala jsem s další náročnou přípravou hned po návratu z Bratislavy, pak mě čekalo Lucembursko. Třeba se musím zaměřit konkrétně na „ádéčka". Vím třeba, že některé věci jsem zlepšila. Musím je ale natrénovat.

Které to jsou?

Například v obruči mi upadl takový cvik v přemetu. To už jsem teď naházela a většinou to chytám.

Co jsou „ádéčka"?
Je to mistrovství, je to něco neobvyklého.

Je to cvik, který je pro diváky, kteří gymnastice třeba tolik nerozumí, zajímavý?
Ano. Je to cvik s náčiním. Jsou to takové zajímavé věci. Rozkroužím třeba obruč na ruce, při druhém kroužku ji vyhodím, pod tím pak jdu přemet…

…opravdu těžká věc…
…a jak se zvedám z toho přemetu, tak ta obruč letí dolů a já ji chytím na vrchní nohu do kroužení.

Kolik AD v sestavě rozhodčím a divákům nabízíte?
Mám asi osm takových „ádéček", tohle je jedno z nejtěžších.

Jaká je vaše motivace a cíle pro sezonu?
Strašně moc bych se chtěla dostat do reprezentace. Ráda bych startovala na mistrovství Evropy, chtěla bych reprezentovat Českou republiku.