Staré Město –  Úřadující volejbaloví mistři z Českých Budějovic zakončili rok překvapivou porážkou se Starým Městem, na palubovce nováčka extraligy neuhráli ani set. Staré Město si připsalo teprve druhé vítězství v sezoně.
„Dělají si z nás legraci?" ptali se oprávněně rozzlobení fanoušci mistrovského celku. Dříve než Ježíšek totiž dorazil do Starého Města Jihostroj a nechal u nováčka všechny tři body!  
Po nedávné šokující prohře v domácím prostředí s ČZU Praha je to druhý jihočeský výbuch v krátké době za sebou.  Jihočeši nadělili svým věrným příznivcům pod stromeček nepříjemný dárek, (hrálo se v sobotu 22.12.) nelichotivý výsledek.
V hale Starého Města, které je v nejvyšší soutěži outsiderem, měl Jihostroj jasně dominovat. Zisk tří bodů byl povinností. Jenže  místo sebevědomého výkonu přišel propadák. Výkonnostní, bohužel po zásluze i výsledkový. 
České Budějovice ztratily pozici druhého týmu v tabulce, na kterém je znovu vystřídala Příbram.
Jihostroj  se poprvé v roce 2013 představí svým fanouškům 5.1., kdy do Českých Budějovic přijedou Benátky nad Jizerou (18.00) .

Jakub Novotný (diagonální hráč Jihostroje): Ve Starém Městě jsme naprosto nezvládli situaci, hráli jsme od začátku až do konce ve velké křeči. Nejde jen o nasazení, problém je hlavně v tom, že hrajeme špatně. Už s Brnem doma to bylo těžké. Je to už několikátý
zápas a nevíme, jak z toho ven. Střídáme lepší výsledky s těmi horšími, ale těchto "blackoutů" začíná být na můj vkus už moc. Já osobně bych se chtěl fanouškům velmi omluvit za moje méně stabilní výkony oproti loňskému roku. Udělám vše, abych se zlepšil. Přeji všem krásné Vánoce a štastný nový rok.


Staré Město – Jihostroj ČB 3:0 (21, 22, 22).
Sestava Jihostroje (body): Zapletal, Kriško 3, Rojas 3, Pláteník 10, Sukuba 7, Mach 10 – libero Juračka (Michálek 5, Novotný 5, Fila 5, Habr 3). Trenéři Svoboda a Pochop.