V domácí hale podlehly rozdílem třídy – 11:32 (6:14).
Nováček soutěže nezačal špatně, vedl 2:1. Obrat ale přišel záhy.

„Opakovalo se to, co nás sráží k zemi v posledních zápasech – nedicsiplinovanost a nevynucené chyby. Tím jsme umožnili soupeři vývoj utkání otočit a rozhodnout,“ říká trenér Lokomotivy Michal Kotvald.
Osmibrankový rozdíl, o který domácí tým v poločase prohrával, není v házené nepřekonatelný.

„Minimálně se dal zkorigovat na přijatelnější výsledek,“ podotýká Kotvald, jenž o přestávce v šatně měl svým hráčkám co říct. „Říkal jsem, že musíme zlepšit obranu, jít do kontaktu s hráčkami soupeře. A v útoku přidat na pohybu, s míčem i bez míče. Zlepšit spolupráci dvojic, rychleji dávat míč z ruky, a hlavně střílet!“

Pět minut se domácí házenkářky taktických pokynů jakž takž držely. „Pak jsme vinou vlastních chyb upadly do starých kolejí,“ krčí rameny kouč nováčka I. ligy.

V minulých zápasech obrana předčila útok, tentokrát se Lokomotiva neměl o co přít – snad jen o výkon obou brankářek. V brance začala utkání Bezpalcová (ta navíc hostuje v J. Hradci), Poláčková nastoupila do druhé půle. „Jinak je střídám podle toho, jak se zápas vyvíjí. Chtěli jsme, aby si obě zachytaly. Poslední utkání vyšla lépe Bezpalcové,“ konstatuje Michal Kotvald. „Brankářky nic nepokazily, inkasovali jsme z rychlých útoků,“ doplňuje.

Nejlepší střelkyní poražených byla se čtyřmi brankami Simona Klečacká. Jedenáct branek není pro domácí tým dobrou vizitkou. „Dostat dvaatřicet branek, to není tak hrozné, ale jedenáct jich dát, to je dost zoufalé. S první ligou to nemá nic společného,“ říká na rovinu trenér Michal Kotvald.

Ani věkový rozdíl nebyl na hřišti patrný, přestože proti Lokomotivě stála juniorka. I domácí mají v I. lize mladý tým. „Některé zlínské juniorky pendlují do interligového manšaftu. Zlín na rozdíl od nás má sportovní centrum mládeže, kam si vybírá nejlepší hráčky z ostatních klubů v regionu. Na kvalitě to je znát,“ přiznává českobudějovický kouč.

Podzimní část soutěže skončí házenkářkám o tomto víkendu. České Budějovicce zajíždějí na palubovku Plzně. „V na vysokých školách hrajeme od 15 hodin poslední zápas podzimu,“ uzavírá trenér Lokomotivy Michal Kotvald.