Novotný, Sukuba a Fila už mají radostnou událost úspěšně za sebou, blokař Vladimír Sobotka  je aktuálně ve stadiu  očekávání. Aby toho nebylo málo,   Radek Mach si na první červencové dny naplánoval svatbu. Pozadu nezůstal ani prezident klubu Jan Diviš, který v létě provdal mladší dceru… Kapitán volejbalistů českobudějovického Jihostroje Michal Sukuba se v průběhu letní přestávky stal otcem dcery Sofie. A novou roli si na první pohled náramně užívá.

„Svatbu za sebou ale ještě nemáme," naznačil, že momentálně řeší úplně jiné věci. Sukuba společně s přítelkyní přivítali Sofii sedmého června. „Narodila se ve čtyři hodiny a pět minut," říká pyšný otec a z rukávu okamžitě vysype i další konkrétní a naprosto přesné informace. „Vážila 4,1 kilogramu, měřila pětapadesát centimetrů."


Říkává se, že narození potomka dokáže rodiče proměnit k nepoznání. Dotkne se významná událost také životního stylu profesionálního volejbalisty?
„Jestli mě narození Sofinky změní? Míň doma spíme a nakupujeme plínky," usmívá se kapitán volejbalistů českobudějovického Jihostroje. Sofie se hlásí hrdě o svá práva, podle Michala Sukuby je roztomilá, úžasná, nezlobí. „Nebrečí, je hodná, rozhodně si na nic nestěžuju. I v noci docela spí." Narození prvorozeného potomka bylo doprovázeno bouřlivými oslavami. „Pozval jsem kamarády, spoluhráče k nám na chalupu, tam jsme Sofinku pořádně zapili, aby byla zdravá."