Poslední kapitolu tohoto roku napsaly o víkendu interligové házenkářky. Hráčky Písku zakončily podzimní část nejvyšší soutěže v Mostě a favorizovaným Severočeškám podlehly 38:15. Vánoce stráví házenkářky Sokola Písek na 11. místě.
V Mostě bylo rozhodnuto již po prvním poločase, který Písečanky prohrály 23:4. „V prvním poločase holky vůbec nezvládly zakončení. Šance si vypracovaly, ale nedokázaly je proměnit, a v tom byl hlavní rozdíl. Stav v poločase 23:4 pro domácí byl hrozný," popsal průběh prvních třiceti minut trenér Písku Vladislav Jordák.
Trenéři Mostu střídali vždy po pěti minutách všechny hráčky a na hostující tým se valil jeden útok za druhým. „Vypadalo to, že dostaneme padesát gólů," strachoval se trenér.
Most ukázal svoji sílu a Jordák přiznal, že mu vůbec nebylo možné konkurovat. „Řekl bych, že hráčky měly až přílišný respekt ze jména slavného klubu," vysvětluje si špatný výkon v prvním poločase kouč.
Po pauze se však písecké házenkářky vrátily na palubovku jako vyměněné. Jejich hra se podstatně zlepšila a druhý poločas skončil poměrem 15:11 pro domácí Most. „Mám radost, že to holky nezabalily a ve druhé půli hrály to, co jsme si řekli. Především začaly dávat góly a nakonec jsme dosáhli na relativně přijatelnější výsledek," okomentoval konečné skóre 38:15 Vladislav Jordák. Druhou půli prohrály házenkářky Písku o pouhé čtyři branky. „Přitom si nemyslím, že by Most po přestávce polevil. Po zápase za mnou chodili domácí diváci a i oni uznali, že jsme druhou půlku odehráli fakt dobře," částečně se ulevilo trenéru Jordákovi.
Zajímavostí zápasu je, že ani jeden z celkových třiapadesáti gólů nepadl ze sedmimetrového hodu. Ani nemohl. Rozhodčí totiž žádnou sedmičku nenařídil. „Rarita to asi je, ale i takové zápasy jsou," má zkušenosti Vladislav Jordák.
Nyní čeká házenkářky vánoční přestávka. Interliga bude pokračovat až 7. ledna, kdy do Písku přijede Zora Olomouc.
Ostatní zápasy 11. kola: Zora Olomouc – Partizánské 26:25, Prešov – Veselí n. M. 33:27, Slavia Praha – Duslo Šala 23:22, Zlín – ŠKP Bratislava 33:14, Iuventa Michalovce – Trenčín 36:17.