Okresní sdružení ČSTV společně s produkční a marketingovou společností ČOK–CZ, Městským úřadem Jindřichův Hradec a Jindřichohradeckým deníkem jako mediálním partnerem opět po roce připravují vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2009 okresu Jindřichův Hradec (pro oblasti Jindřichohradecka, Třeboňska a Dačicka).

I v letošním ročníku se uskuteční vyhlášení ve třech hlavních kategoriích: jednotlivci – dospělí, jednotlivci – mládež do 18 let a sportovní kolektivy – bez věkového omezení.

Tato akce navazuje na tradici, která byla obnovena v roce 2006, kdy se vyhlášení konalo v J. Hradci. V roce 2007 pokračovalo v Třeboni a v uplynulém roce v Dačicích. Nyní se tak pomyslná štafeta vrací zpět do J. Hradce.

Vyhlášení se uskuteční 24. února v kulturním centru Jitka.

V Jihočeském kraji sportuje pod hlavičkou ČSTV 115 980 členů. Nejvíc je fotbalistů.

Nahlédnout do tabulek, které odhalí počty členů ČSTV v jednotlivých krajích a jejich zařazení do sportovních svazů, je docela zajímavé. V Jihočeském kraji je, docela podle očekávání, nejvíc fotbalistů (37 268), druhé místo patří rekreačnímu sportu (13 149) a na třetí příčce jsou podle počtu členů ti, kteří se zapojují do akcí sportu pro všechny (ČASPV – 11 735). Další pořadí? Nahlédněte do tabulky, čísla jsou o mnohém vypovídající.

Členská základny sportovních svazů na jihu Čech