Závodníci se utkali ve čtyřech disciplínách. Ve Vltavě naplavali 750 metrů, na kajacích ujeli 4 kilometry, cyklistická trasa mezi Týnem a Neznašovem měřila 20 kilometrů a na závěr zvládli kvadriatlonisté 5 kilometrů dlouhý běh.

Absolutním vítězem se stal Tomáš Svoboda ze Slavie Praha, který celý závod zvládl v čase 1:18:53.23. Kvadriatlonový závod si Svoboda přitom vyzkoušel vůbec poprvé. „První místo mě těší, hlavně jsem si to chtěl ale zkusit. O výsledku jsem tedy vůbec nepřemýšlel. Věděl jsem, že jako triatlonista bych měl mít navrch v plavání, v běhu i na kole, kanoistika však pro mě byla velkou neznámou. Nakonec se ukázalo, že v této disciplíně mám rezervy,“ usmíval se v cíli bratr olympijského vítěze v moderním pětiboji.

Mezi ženami byla nejlepší Lisa Teichertová z Německa v čase 1:36:54.06. Mistryní republiky se stala závodnice domácího oddílu KKJ Týn Magdalena Koberová. „Kvůli horku to bylo hrozně těžké, a proto jsem ráda, že jsem závod dokončila. Úplně nejvíc mi vyšla hned první plavecká disciplína, naopak kolo jsem měla slabší,“ uvedla mladá závodnice z Týna nad Vltavou, která je loňskou juniorskou mistryní Evropy v tomto sportovním odvětví.

Závodily také štafety a tou nejlepší se stalo družstvo VAVPRO.CZ ve složení Vojtěch Balner, Miloš Králík, Petr Rohlena a Ondřej Svěchota. Trať vítězové zvládli v čase 1:30:32.72.