Zatím to však nevedlo k odlepení z úplného dna tabulky, ale pohled na pořadí teď vypadá přece jen nadějněji. Ztráta na předposlední Spartak Soběslav se snížila na čtyřbodový rozdíl.

Druhý zástupce Jindřichohradecka, Slovan FK J. Hradec měl v tomto kole volno, neboť pořádal finále Poháru České florbalové unie.

Soutěž pokračuje o víkendu devátým dvoukolem, v němž v sobotu J. Hradec jede do Jihlavy k zápasům s M. Budějovicemi a Duklou Rangers Tábor. O den později čeká Třeboň cesta do Třebíče k duelům proti Žďáru nad Sázavou B a Bechyni.

Třeboň – OA Třebíč B 5:5 (2:0, 2:1, 1:4).
Branky: 1., 24., 35. Novák, 11. Matuška, 24. Pekař.
Asistence: Pekař 2, Matuška, Novák.

Začátek prvního třebíčského utkání Třeboni vyšel výborně, hned po buly se její hráči dostali před branku soupeře, skvělou kombinací rozebrali jeho obranu a Jan Novák skóroval do prázdné branky. Favorita inkasovaný gól zaskočil, nemohl se dostat do tempa, často kazil přihrávky. Druhý gól inkasoval po třeboňském přečíslení tří na dva.

Vstup do druhé třetiny Třebíči vyšel, rychle snížila na 1:2 a vzápětí mohla i vyrovnat. To se jí nezdařilo a za to ji dvěma góly v rozmezí 13 vteřin potrestali Novák s Karlem Pekařem – 4:1. Třebíčské béčko si v závěrečné třetině vypracovalo veliký tlak, kterému Jihočeši jen těžko odolávali. Dlouho to vypadalo, že si tým od Světa připíše první výhru v mistrovském ročníku, ale těsně před koncem favorit přeci jen vyrovnal.
„Škoda poslední části hry, kdy jsme neudrželi tříbrankové vedení. Přesto jsme byli šťastni za zisk prvního bodu v sezóně, za povedený výkon jsme si ho určitě zasloužili,“ dodal hrající vedoucí třeboňského družstva Vojtěch Matuška.

Snipers Třebíč – Třeboň 8:9 (2:2, 4:3, 2:4).
Branky: 14., 42., 45. Novák, 16., 23., 33. Matuška, 7. J. Holický, 22. Dvořák, 41. Pekař.
Asistence: Pekař 2, Dvořák, Pech, J. Holický, Novák, Trnka.

Vstup do druhého utkání vyšel Třeboni podobně jako u toho prvního, znovu se totiž hosté dostali do vedení – 0:1. Na domácí vyrovnání pak dokázali opět gólově odpovědět – 1:2, ale před přestávkou už byl průběžný stav zase smírný. V podobném duchu probíhalo i druhé dějství, když jihočeský tým vedl 3:2 a 5:3. Favorit se ovšem vždy rychle dotáhl k rovnovážnému skóre a na konci druhé periody dokonce o gól vedl – 6:5. Vyrovnaný boj pokračoval i v závěrečné třetině. Hosté srovnali na 6:6, vzápětí se však zase radovala Třebíč – 8:6. Gólová smršť mužstva z kraje rybníků přišla v posledních necelých pěti minutách, kdy do třebíčské sítě padly tři přesné střely, které rozhodly o tom, že se Třeboň dočkala prvního vítězství v mistrovské sezoně.
„Konečně jsme hráli podle našich představ, v důležitých momentech nás podržel brankář. Tentokrát se nám dařilo i střelecky, o zachování třetí ligy v Třeboni ještě zkusíme zabojovat,“ slibuje Matuška.

SESTAVA TŘEBONĚ:
Josef Činčura – Pekař, Zeman, Dvořák, Jan Plch – Matuška, Novák, J. Holický, Sirakovský, Trnka, Konrád, Pech.

Roman Pišný