Byl to doslova boj o přežití, tvrdí jindřichohradecký závodník.


Po prodělané nemoci sice nejprve poslední červnový víkend nedokončil Xterra Czech v Hluboké nad Vltavou, ale chuť si nyní spravil ve čtvrtém podniku Europian Tour ve francouzském horském středisku St. Auron, kde obsadil výtečné druhé místo.

„Plavali jsme na uměle vytvořeném jezeře v nadmořské výšce 1800 metrů. Během této doby zapršelo, a tak byl začátek bikové tratě po mokrých kamenech hodně nebezpečný. Na kole i v závěrečném běhu to bylo pořád z kopce do kopce a celý závod byl doslova peklem a bojem o přežití. Ale po zabaleném závodě na Hluboké jsem chtěl za každou cenu udělat nějaký výsledek a nakonec z toho bylo druhé místo,“ okomentoval stručně své úspěšné vystoupení Lukáš Chochole.

Tímto výsledkem se zároveň probojoval ve své kategorii do čela průběžného pořadí celé prestižní Europian Tour.
„Je to super, vůbec jsem nečekal, že bych se prvním rokem mohl měřit s nejlepšími. Ale když už je to takhle pěkně rozjeté, rád bych si vedení udržel až do konce celé série,“ přeje si talentovaný závodník hlubocké stáje Xterra Team.

Během prázdnin terénní triatlonisty čeká ještě mistrovství republiky v Ostrvě nad Ohří a pátý podnik evropské tour v Rakousku.