Anketa Nejúspěšnější sportovec roku 2013 okresu Jindřichův Hradec, kterou pořádá okresní sdružení České unie sportu ve spolupráci s agenturami ČOK CZ a AMIDO consulting, Městem Třeboň a Jindřichohradeckým deníkem jako mediálním partnerem, už zná ve všech třech kategoriích vítěze i pořadí na dalších příčkách.

Unikátním způsobem se do její historie zapsala především vítězka kategorie dospělých Pavla Schorná. Česká reprezentantka v letním biatlonu a členka KB Staré Město pod Landštejnem, totiž anketu opanovala už popáté! První příčku si vysloužila především ziskem titulu mistryně Evropy ve stíhacím závodě a druhou příčkou v rychlostním klání ze šampionátu v Estonsku.

I druhá pozice patří něžnému pohlaví. Českovelenická kuželkářka Renata Navrkalová vyhrála Světový pohár a na mistrovství světa byla nejvýraznější oporou družstva, které vybojovalo třetí příčku.

Pomyslnou bronzovou pozici pak obsadil Jan Pavlík, kapitán jindřichohradeckých basketbalistů, kteří jsou účastníkem nejvyšší tuzemské soutěže.

Mezi mládežníky se z prvenství radoval veslař Jiskry Třeboň František Klíma, který mezi juniory sbíral medaile včetně titulů na mistrovství republiky a startoval rovněž na světovém šampionátu a mistrovství Evropy.

Za ním skončila jindřichohradecká plavkyně Karolína Šimková, která v roce 2013 na MČR vybojovala titul v závodě na 200 m prsa a celou řadu dalších skvělých umístění.

Třetí je talentovaný basketbalista Theodor Dlugoš z BK Lions J. Hradec, jenž se stal druhým nejmladším hráčem, který kdy nastoupil do utkání nejvyšší soutěže mužů Mattoni NBL a byl jednou z nejvýraznějších postav reprezentačního týmu Česka do 16 let na mistrovství Evropy.

Mezi sportovními kolektivy zopakovali prvenství z předchozích dvou ročníků basketbalisté BK Lions J. Hradec, kteří působí v elitní tuzemské soutěži, v závěsu za nimi se umístily jindřichohradecké interligové házenkářky. Třetí příčka patří úspěšným starším žákům z veslařského oddílu Jiskry Třeboň.

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo během galavečera sportu v KKC Roháč v Třeboni pod záštitou starosty města Jiřího Houdka.
V rámci ceremoniálu byla vyhlášena i Sportovní hvězda Jindřichohradecka za rok 2013, kterou zvolili čtenáři Jindřichohradeckého deníku. Primát s převahou obhájili hokejbalisté SK Suchdol nad Lužnicí, kteří v uplynulé sezoně zvítězili v I. lize.

Zvláštní cenu města Třeboň za dlouholetou a prospěšnou činnost v oblasti tělovýchovy a sportu obdrželi Jan Jindra, Eduard Lukeš a Oldřich Vonka. 

Výsledky ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2013 okresu J. Hradec

DOSPĚLÍ
1. Pavla Schorná
letní biatlon, atletika
Klub biatlonu Staré Město
2. Renata Navrkalová
kuželky
Lokomotiva Č. Velenice
3. Jan Pavlík
basketbal
BK Lions J. Hradec
4. Jana Benešová
orientační běh a biatlon
Sdružení orientačních sportů
J. Hradec
5. Adam Kolařík
box
SK Boxing TSM Třeboň

MLÁDEŽ
1. František Klíma
veslování
Jiskra Třeboň
2. Karolína Šimková
plavání
Plavecký klub J. Hradec
3. Theodor Dlugoš
basketbal
BK Lions J. Hradec
4. Jakub Řehula
triatlon
TC Vajgar J. Hradec
5. Dita Poslušná
atletika
TJ Nová Včelnice
6. Ondřej Pešek
stolní tenis
Jiskra Třeboň
7. Štěpánka Burdová
triatlon
TC Vajgar J. Hradec
8. Petr Rozboud
box
SK Boxing TSM Třeboň
9. Ondřej Mikulášek
letní biatlon
Klub biatlonu Staré Město
10. Simona Kohoutová
veslování
Jiskra Třeboň

KOLEKTIVY
1. BK Lions J. Hradec
basketbal – muži
2. TJ Házená J. Hradec
házená – ženy
3. Jiskra Třeboň
veslování – starší žáci
4. SK Boxing TSM Třeboň
box – muži
5. Centropen Dačice
kuželky – muži