Již včera se hrály čtyři zápasy čtvrtfinále play off. Dnes jsou na programu druhé duely a rozběhne se také play out, ve kterém budou bojovat o přímou záchranu poslední čtyři celky. Mužstvo, které skončí na 12. místě, bude muset obhajovat svou příslušnost v Kooperativa NBL v baráži, v níž se utká s dvěma nejlepšími týmy první ligy.

Basketbalisté Jindřichova Hradce si díky výhrám nad Prostějovem a Brnem v předchozí fázi vydobyli celkem slibnou pozici, o udržení se v soutěži však budou muset ještě tvrdě bojovat. Týmy Ostravy, Jindřichova Hradce, Brna i Prostějova jsou vyrovnané a bodové rozdíly nejsou velké.

Čtveřici nyní čeká šest utkání a to první sehrají jindřichohradečtí Lvi už dnes doma proti Prostějovu.

Lions v tomto ročníku dokázali Orly už čtyřikrát porazit a se vší zodpovědností přistoupí i k dnešnímu duelu. Jihočeši nechtějí, aby se opakoval minulý ročník, kdy se zachraňovali až v nervydrásající baráži, a proto si nesmí dovolit jakékoliv zaváhání.

K dnešnímu utkání Lvi nastoupí v kompletní sestavě s cílem minimálně udržet současnou pozici v tabulce. To je ostatně cíl pro celé play out.

„Musíme do zápasu nastoupit maximálně koncentrovaní. Pro nás ani pro Orly to nebude jednoduché utkání, protože oba týmy vědí, o co se hraje. Dnes máme šanci navýšit svůj náskok jak na Prostějov, tak i na Brno, a proto budeme rádi, když nás fanoušci přijdou podpořit v co největším počtu,“ přeje si rozehrávač Lions Jiří Šoula.

Dnešní duel začíná v obvyklých 18 hodin.