Její kariéra míří strmě vzhůru. Voráčková začínala s basketbalem ve Strakonicích. Před dvěma roky vybojovala v Portugalsku zlatou medaili na mistrovství Evropy šestnáctiletých hráček a poté se Voráčková stala jedním z pilířů sestavy extraligové U19 Chance Strakonice v Ženské basketbalové lize.

V elitním jihočeském klubu však vydržela pouze jednu sezonu a zamířila do jednoho z nejlepších týmů starého kontinentu, USK Praha.

V dresu české reprezentace se nyní představila na mistrovství Evropy v Hradci Králové. Šampionát však už pro ni i celý národní tým předčasně skončil.
Veronika Voráčková dostala šanci v duelu proti Španělsku a nevedla si špatně. „Nastoupila jen na chvilku, ale hrála dobře. Celkově ale dostala příležitostí málo. Veronice přeji, že se na šampionát dostala, ale nevím, proč jí trenéři brali, když ji stejně nestavěli. Je však pravda, že je mladá a má ještě dost času,“ zhodnotil vystoupení mladé Jihočešky na šampionátu někdejší kouč reprezentace Miroslav Vondřička.

Ten ještě včera zhlédl přímo v dějišti mistrovství osmifinálová utkání a dnes už se vrací domů do Strakonic. Z výkonů českého týmu byl Vondřička rozladěný. „S Ukrajinou a Maďarskem to byla ostuda českého basketbalu. Podotýkám ale, že to nebyla vina hráček. Proti Španělkám holky setřásly nervozitu, protože již o nic nešlo,“ říká Miroslav Vondřička.

Veronice Voráčkové přeje k osmnáctinám všechno nejlepší. „Je to holka šikovná od pánaboha. Jenom potřebuje víc hrát.“