řky na závěr letošního roku stěží dokáží představit. Pravda, zápas s vedoucím týmem interligy Michalovci už mají Písečanky za sebou, čeká je ale Poruba a Most a to jsou momentálně dva nejsilnější české celky. Svědčí o tom i jejich postavení v tabulce, Most je druhý, Poruba třetí.
Právě s Porubou se házenkářky Písku v obloukové hale utkají zítra. Začátek je v tradičních 15 hodin. „Poruba je velice kvalitním týmem, což dokazuje její postavení v tabulce, my se však chceme doma prezentovat dobrým výkonem. Soupeř nemá žádné velké slabiny. Silný je především v obraně a má také výbornou brankářku," je si vědom kvalit zítřejšího protivníka kouč Písku Vladislav Jordák.
Podle něho existuje na úspěch jediný recept. „Rozhodující bude úspěšnost naší střelby ze střední vzdálenosti, se kterou se stále potýkáme," má klíč k úspěchu trenér.
Písek má zatím čtyři body za výhry nad Trenčínem a Bratislavou. Vladislav Jordák je realistou a uvědomuje si, že rozšířit bodovou sbírku ještě do konce roku by byl malý zázrak. „Mě především mrzí, že jsme nezabodovali v Partizánském, kde jsme měli výkonnost na to, abychom body uhráli. Výhra v Mostě, to zní trochu jako scifi příběh," říká na rovinu.
Větší šanci cítí proti Porubě, i když Moravanky pokládá za vysokého favorita. „Zkusíme hrát jako se Šalou, na momentální formě bude hodně záležet. Je jasné, že Poruba je vysokým favoritem a nemůžeme jí porážet pravidelně. Jednou to ale vyjít může," sní o dnu s velkým D Jordák.
Velký význam kouč přikládá i osmifinálovému utkání Českého poháru, které písecké házenkářky čeká příští čtvrtek na palubovce prvoligové Slavie VŠ Plzeň. „Rádi bychom dali příležitost hráčkám, které tolik nehrají. Každý odehraný zápas, každá minuta strávená na hřišti, to vše je pro hráčky přínosem. Proto i na Český pohár klademe důraz a chceme se v něm dostat co nejdál.
Ostatní zápasy:
Zítra: Duslo Šala – Bemaco Prešov, Slavia Partizánské – Baník Most, ŠKP Bratislava – Slavia Praha. Neděle: Trenčín – Zora Olomouc. Předehráno: SHK Veselí nad Moravou – Iuventa Michalovce 21:34.