Sportovní klání pro milovníky zimních sportů je určené dětem do patnácti let a těšit se mohou i na to, že nemusí platit žádné startovné. Provoz vleku a sjezdovky ale nebude pro veřejnost po dobu akce omezen.

„Díky sněhové nadílce jsme mohli zprovoznit všechny trasy včetně pět set metrů dlouhé lesní trasy. Pro vyznavače adrenalinu je už také připravený plně funkční snowboard,“ uvedl manažer Ski klubu Čihadlo Radek Průša.

Čihadlomania začíná v 9 hodin prezentací startujících. Závodit se bude ve třech věkových kategoriích. Časy bude závodníkům měřit elektronická časomíra. Největším lákadlem ale bude návštěva herce Jiřího Mádla, který celý závod odstartuje. Připravená je i jeho autogramiáda.

Plakát Čihadlomania.

Ochuzeni nebudou ani ti, kteří se závodu nezúčastní. Připravené jsou pro ně soutěže a budou mít možnost vyzkoušet si i jízdu na závodních lyžích.

„Náš partner ze skiservisu z Kunžaku tady bude mít k dispozici třicet párů lyží, takže stačí mít svoje přeskáče,“ říká Radek Průša.

Přijíždějící lyžaři nemusí mít obavu, že by neměli, kde zaparkovat. V těsné blízkosti sjezdovky bude k dispozici na pět set parkovacích míst.